• Március 29. péntek, Auguszta
Közélet 2021. augusztus 1. 11:00

Birkózó edzőterem újratöltve

Birkózó edzőterem újratöltve
A birkózás hosszú évtizedek óta eredményesen működik a városban, jelenleg a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub keretei között. Edzőteremként a Thököly utca 15. szám alatti, önkormányzati tulajdonú egykori iskolaépület szolgál. Ahhoz, hogy az épület valóban betölthesse funkcióját, nélkülözhetetlen volt a felújítás.

Hirdetés

Hirdetés

Ennek megfelelően még 2016-ban együttes igényt nyújtott be a sportedzések helyszíneként hasznosított ingatlan korszerűsítésére a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub és Kiskőrös Város Önkormányzata. A benyújtott projektjavaslatot a Magyar Birkózó Szövetség 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Mivel a kivitelezői árajánlat alapján a munkálatok teljeskörű elvégzéséhez mintegy bruttó 25,5 millió forint volt szükséges, a kiskőrösi önkormányzat a hiányzó részt saját forrásból, önrészként kiegészítette.

Ebből az összegből valósult meg 2021. év elejére az épület felújítása, beleértve a tető cseréplécezésének és cseréphéjazatának cseréjét, a meglévő járda rekonstrukcióját, valamint az épület teljeskörű villanyszerelési korszerűsítését. 

Tóth Mátyás, a Kiskőrösi Birkózó Klub tiszteletbeli elnöke

- Rendkívül örülünk neki, és köszönjük, hogy Domonyi László polgármester és a teljes városvezetés szívügyének tekinti a küzdősportok házának fejlesztését. Támogatásukkal egy épületbe kerültek a küzdősportok művelői - cselgáncs, karate, ökölvívás, birkózás. Így a sportolók rálátnak egymás munkájára, szorosabb a közösségi összetartozás . Mindez sportolóink jó közérzetéhez, a versenyekre való felkészülés eredményességéhez is nagymértékben hozzájárul. Maga az épület jó helyen van, könnyen megközelíthető. Én 1986 óta, az akkor még Városi Sportkör edzőjeként, majd 1991-től a Birkózó Klub elnökeként, vezető edzőként készítettem fel a fiatalokat, akik közül többen országos, illetve nemzetközi versenyeken dobogós helyekkel büszkélkedhetnek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés