• Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Program 2022. június 23. 09:00

Republik és Csík Zenekar a vadkerti szüreti napokon

Republik és Csík Zenekar a vadkerti szüreti napokon
Idén tömegsport rendezvények sorozatára készülhetnek a Vadkerti-tó látogatói, míg a fesztiváloknak a városközpont ad helyet Soltvadkerten. Erről Temerini Ferenc polgármester számolt be, amikor a nyári tervekről kérdeztük.

Hirdetés

Hirdetés

Soltvadkert polgármestere elmondta: július 2-án, szombaton rendezik meg a Bor és Gasztro Napot sváb települések találkozójával, gasztronómiai bemutatókkal, büfékkel, kézművesekkel, sváb ételek főzőversenyével. A családi rendezvényen minden korosztálynak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget, így a gyerekeket interaktív játszóudvar és mesekert várja, délután fellép a Lyra Együttes Kifutott a húsleves című koncertjével, este pedig Denis és Orsovai Reni fellépése szórakoztatja a nagyérdeműt. A nap zárásaként zenés, táncos estre várják a közönséget. A program szervezője Soltvadkert Város Önkormányzata és a Gyöngyház Kulturális Központ, az események helyszíne a Gyöngyház Kulturális Központ Sportcsarnoka előtti tér lesz.

Szeptember 16 és 18 között szüreti fesztivált rendeznek Soltvadkerten. Ennek különlegessége, hogy egy új rendszer első rendhagyó alkalma lesz. Mostantól ugyanis nem kétévente, hanem minden évben tartanak a városban szüreti fesztivált. Pénteken, a nyitónapon a Republik, szombaton pedig a Csík Zenekar koncertje lesz a fő műsorszám a Hősök terén.

Nem múlik el a nyár fejlesztések, beruházások nélkül. Temerini Ferenc arról számolt be, hogy TOP maradványkeretből folytatódik a vadkerti csapadékcsatorna beruházás a második ütemmel. Az Ifjúsági utcai szivattyú bővítésével és átemelőszivattyú létesítésével nagyobb kapacitású átkötéseket hoznak létre a Nádas felé. A jelenlegi beruházás a rövidebb idő alatt lezúduló nagymennyiségű csapadék esetén felszaporodó víz gyorsabb elvezetését szolgálja. A remények szerint a jövőben az Ifjúság utcában ilyenkor felhalmozódó víz gyorsabban kerül majd a természetes csatornákba.

Az ipari park második üteme ugyancsak TOP maradványból folytatódik a Tázlári úti kis ipari parknál.

A polgármester elmondta azt is, hogy a TOP Plusz pályázatok – az elmúlt időszak rendkívüli mértékű áremelkedései miatt -minden településen kicsit megtorpantak. Soltvadkerten is újra kell gondolni a projektötleteket, és újragondolva a prioritásokat át kell alakítani a fontossági sorrendet. Amíg ez meg nem történik, konkrétumokat nem tud mondani. Az viszont bizonyos, hogy elsősorban a városközpont szépítése és a Vadkerti-tó további fejlesztése érdekében szeretnének beruházásokat megvalósítani.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Soltvadkert

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés