• Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Gazdaság 2023. február 21. 12:55

Font Sándor: Elkötelezettek vagyunk a nyugdíjak értékmegőrzése mellett!

Font Sándor: Elkötelezettek vagyunk a nyugdíjak értékmegőrzése mellett!
Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője február 13-án sajtótájékoztatót tartott Kiskőrösön, a sajtóesemény helyszíne a Petőfi Sándor szülőháza előtti tér volt.

Hirdetés

Hirdetés

„Sajtótájékoztatóval indul a hét, mert februárban a nyugdíjak kifizetése mellett egy igen jelentős esemény, a szintén 15 százalékkal megemelt összegű 13. havi nyugdíj kifizetése a jogosultaknak. Emellett, ha augusztusban a szankciós infláció magasabb lesz 15 százaléknál, akkor a kormány legkésőbb novemberben kifizeti a különbözetet, vagyis idén is várható nyugdíjkorrekció. Egy átlagnyugdíj esetében az idei 15 százalékos emelés havonta 27 ezer, évente 353 ezer forintot jelent.

Az átlagnyugdíj 2010-ben 97.000 Ft volt, míg idén januárban 208.200 Ft (ez tartalmazza pl. az özvegyi nyugdíj összegét is, ha az öregségi nyugdíjas abban is részesül).

A nyugdíjak 2010 óta csaknem 92 %-kal nőttek, vásárlóerejük pedig (a 13. havi nyugdíj visszaépítésével) mintegy 20 %-kal javult.

A baloldali kormányok a nyugdíjakat érintő megszorításokkal 2009-ben százmilliárd, míg 2010-ben több mint 280 milliárd forintot vettek el az idősektől.

Az összeg legnagyobb tétele a 13. havi nyugdíj megszüntetése volt, aminek visszaadását a baloldal most is támadta.

A nyugdíjprémiumot a baloldali kormány egyetlen alkalommal sem, a polgári kormány pedig eddig már öt alkalommal fizette ki” – mondta el beszédében.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés