• Április 25. csütörtök, Márk
Gazdaság 2021. február 12. 12:42

Nehéz, mégis sikeres évet zártak Szakmáron

 Nehéz, mégis sikeres évet zártak Szakmáron
Szakmár Község Önkormányzata tavalyi fejlesztései részeként elkészült a harkányi üdülő felújítása, átadták a műfüves pályát, és jelenleg is tart a művelődési ház és a fogorvosi rendelő megújítása. András Gábor polgármester szerint ezeknek a beruházásoknak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány ellenére, ha mérsékelten is, de sikeres évet zárt az önkormányzat.

Hirdetés

Hirdetés

Mint minden településre, Szakmárra is nagy terhet rótt a koronavírus járvány a 2020. évben. Több programot és rendezvényt elhalasztottak, egyedül a falunapot sikerült megtartani. Ám a nehéz, járványterhes időszakban még inkább összefogott a település, és a rászorulók megsegítésére siettek.
„Az önkormányzat részéről megpróbáltunk mindenkinek segítséget nyújtani, aki kérte. Leginkább az idősebb korosztályok mindennapjait könnyítettük meg a bevásárlásokkal, gyógyszerek kiváltásával, élelmiszerek, ebéd hordásával. Ez a tevékenységünk leginkább a járvány első hullámában volt jellemző. A második hullámban már kevesebben igényelték a támogatásunkat.” – mondta a polgármester.
Hozzátette: „Szerencsére egyetlen fejlesztést sem kellett a járvány miatt elhalasztanunk. Ugyan volt olyan pályázat, amelyen elgondolkodtunk a magas önerő miatt, azonban mégis éltünk a kínálkozó lehetőséggel, és a megvalósítás mellett döntöttünk. Így többek közt befejeződött a régóta húzódó harkányi üdülő felújítása, és műfüves pályával is gazdagodott a település. A pálya közel 40 millió forintból valósult meg, amelyet azóta már használatba is vettek a szakmáriak, és előszeretettel használják a legkülönbözőbb sportcélokra.” – összegezte a polgármester, aki a továbbiakban kiemelte:
„A művelődési ház belső felújítása már korábban elkezdődött, ezért ott a vége felé járunk a pályázat megvalósításának.
A következő lépés a fogorvosi rendelő megújítása lesz, ennél a pályázatnál egyelőre csak a kivitelezőt sikerült kiválasztani. Itt úgy kell az építkezést megoldanunk, hogy az a fogorvosi rendelést a legkevésbé zavarja. A hamarosan induló fogorvosi rendelő megújítására 24 millió forintot, még a művelődési ház belső újítására 18 millió forintot fordíthatunk, mindkettőt a Magyar Falu Programnak köszönhetően” – zárta mondanivalóját András Gábor, Szakmár Község polgármestere.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szakmár

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés