Szárnyas ételek és piték versenyeztek Soltvadkerten

Minden csapat, munkahelyi és baráti társaság lelkiismeretesen készült a programra, ugyanis még el sem kezdődött a verseny, amikor a kosarakból már előkerültek finom vadkerti borok az otthon készített sós és édes sütemények, amit az asszonyok lelkesen kínáltak körbe a vendégeknek.
A legtöbb bográcsban kakaspörkölt készült, de akadt, aki fürjet választott alapanyagul, sőt nyárson sült húsok és finom csirke szárnyak is illatoztak az árnyas fák alatt.

A pitesütők sem szűkölködtek kreativitásban, a legkülönbözőbb töltelékekkel készítették az egyszerű, de nagyszerű süteményeket: kóstolhattunk áfonyás, meggyes, rebarbarás, túrós-áfonyás és hagyományos almás pitét is. A vadkerti Gasztro Esten kóstolójegy ellenében bárki megízlelhette a bográcsokban rotyogó és a nyárson sült ételeket és a süteményeket.
Az elkészült ételeket szakértő zsűri bírálta, melynek tagjai: Király Istvánné, Geleta Mária és Nagy Péter voltak.
Szárnyas ételek főzőversenyének eredményei:
- Gra-Plast Kft.
- Soltvadkert Város Polgárőr Egyesülete
- GO!!! Sportegyesület

Különdíj: Lali meg a Joli
Pitesütő verseny eredménye:
- Gra-Plast
- Eszti és Dzseni
- Paszti Family (Pasztendorf Pál és csapata)
Különdíj: GO!!! Sportegyesület
Zsűri elnökének különdíja: Niki és a cigánylányok

A jókedvű rendezvényen Szekeres Mihály, a Kádár Family, a Clippers Rockabilly zenekar és a Melódia Duó szolgáltatta a talpalávalót, amire többen táncra is perdültek.
Cikk, fotók: Zsiga Ferenc