• Május 20. hétfő, Bernát, Felícia
A jövő magyar gazdaságának pillére a zöld energia

A jövő magyar gazdaságának pillére a zöld energia

2024. április 4. 12:52 | Paks

A zöld energia a magyar gazdaság jövőjének záloga. Ennek egyik alappillére a biztonságos és megbízható atomenergia – olvasható a Top Energy Executives in Hungary 2024 magazinban. A hazai vezető energiaipari cégek menedzsereit bemutató angol nyelvű kiadványban először szerepel a Paks II. atomerőmű-projekt.

Részletek
Az Agrár Expó titka: itt a termelő a fogyasztó szemébe néz

Az Agrár Expó titka: itt a termelő a fogyasztó szemébe néz

2024. március 27. 09:55

Értékes emberi kapcsolatok, barátságok, segítőkészség és jókedv. Ezek a szavak jutnak először eszembe, amikor a március 23-24-én megrendezett kiskőrösi Agrár Expóval kapcsolatos benyomásaimat elevenítem fel. Itt a portékájukat kínáló kistermelők emberséggel fordulnak egymáshoz és tisztességgel a fogyasztókhoz. Olyan kreatív, emberek ők, és akik amellett, hogy a két kezükkel alkotnak értéket, büszkén állnak a termékük mögé, megadják az elérhetőségüket, vállalják az arcukat. Nagy érték ez a mai automatizált, gépesített, mesterséges intelligenciával befolyásolt világunkban.

Részletek
Megújul a keceli sportcsarnok

Megújul a keceli sportcsarnok

2024. március 22. 08:00

Január elején közleményben adta hírül Kecel Város Önkormányzata, hogy felújítás miatt az év első felében zárva tart a keceli sportcsarnok. A több etapban zajló felújítás a Keceli Kézilabda Club TAO pályázatának köszönhető, melyről Vancsik Nándor elnök tájékoztatott.

Részletek
Felfelé ívelő pályán

Felfelé ívelő pályán

2024. március 21. 08:00 | Császártöltés

– Polgármesteri munkámnak három alappillére van, ezekre épült az elmúlt tíz év tevékenysége. A hagyományőrzés, mint a többszáz éves tradíciók közösséget összetartó ereje épült be a település mindennapjaiba. A fiatal családok megtartása hitem szerint ez a jövő záloga. A régi házak, középületek megőrzésére pedig a múlt, a jelenkor és jövő iránti felelősségeként tekintek – foglalta össze Takácsné Stalter Judit polgármester asszony azt az értékrendet, amin Császártöltés öntudata és imázsa nyugszik.

Részletek
Erősödik Kalocsa gazdasága – Fejlesztés előtt az uszoda

Erősödik Kalocsa gazdasága – Fejlesztés előtt az uszoda

2024. március 20. 13:28 | Kalocsa

Március 1-jén újra megnyitotta kapuit a Kalocsai Uszoda és Gyógyfürdő, és már nem is terveznek leállást. Bár az energia költségek emelkedése miatt a korábbiakhoz képest mintegy 100 millió forinttal magasabb üzemeltetési költséggel kell számolnia a fenntartónak, Kalocsa erősödő gazdasági erejének köszönhetően ezt vállalhatónak ítélte meg a városvezetés. Többek között erről is beszámolt dr. Filvig Géza polgármester az elmúlt időszak legfontosabb történéseinek összefoglalásakor.

Részletek
Grandiózus projekt, ezt látni kell!

Grandiózus projekt, ezt látni kell!

2024. március 4. 12:37 | Paks

Előbb dr. Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár és dr. Horváth Kálmán főispán, majd Lantos Csaba energiaügyi miniszter járt a Paks II. építési területén. A döntéshozók azt is szemügyre vehették, hogyan zajlik a talajszilárdítás és hogyan készülnek a 30 méter mély cölöpök.

Részletek
Új jövő formálódik Soltvadkerten

Új jövő formálódik Soltvadkerten

2024. február 19. 13:09 | Soltvadkert

Soltvadkerten évtizedek óta nem volt példa olyan nagyságrendű beruházásokra, mint amelyek most zajlanak. Hatalmas jelentőségű az a változás, ami az itt élők lehetőségeiben és életminőségében következik be ezek eredményeként, már a közeli jövőben – fogalmazott Temerini Ferenc polgármester, amikor a folyamatban lévő állami beruházásokról kérdeztük.

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés