• Július 22. hétfő, Magdolna
A Pakson épülő atomerőmű is téma volt a bécsi konferencián

A Pakson épülő atomerőmű is téma volt a bécsi konferencián

2024. július 3. 18:04 | Paks

A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot.

Részletek
Minden polgármesterrel együttműködöm - Így értékeli Font Sándor a választási eredményeket

Minden polgármesterrel együttműködöm - Így értékeli Font Sándor a választási eredményeket

2024. június 25. 12:09

Kimagasló részvétel mellett június 9-én lezajlottak Magyarországon az önkormányzati és európai parlamenti választások. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a választók több mint 58 százaléka élt választójogával. A választási eredményeket Font Sándor országgyűlési képviselővel elemeztük, különös tekintettel Bács-Kiskun vármegyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerületére.

Részletek
A hídátadó egy hosszú távra szóló országépítési terv része   Összeköttetés Kalocsa és Paks között

A hídátadó egy hosszú távra szóló országépítési terv része Összeköttetés Kalocsa és Paks között

2024. június 25. 12:07

Korszakos jelentőségű esemény helyszíne volt június 6-án az új Kalocsa-Paks Duna-híd kalocsai hídfője, ahol Orbán Viktor miniszterelnök ünnepélyes keretek között a két oldal országgyűlési képviselőivel, Kalocsa és Paks polgármestereivel közösen adta át a Duna magyarországi szakaszának 20. átkelőjét. A műtárgyat Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek szentelte fel. A Tomori Pál híd több mint 40 méter magasságban, 10 támaszon, 2x1 sávon, 946 méter hosszúságban ível át a Duna fölött. Az új Duna-hídnak köszönhetően Kalocsa és az M6 autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő a közel egy óráról mintegy 15 percre csökkent. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában, a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében megépült híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat fejlesztésének összértéke nettó 92 milliárd forint.

Részletek
Több mint 6 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Kalocsára az elmúlt ciklusban

Több mint 6 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Kalocsára az elmúlt ciklusban

2024. május 30. 12:17 | Kalocsa

„Erős bennem a szülővárosom iránti szeretet, és tenni akarás, és úgy érzem, hogy van bennem ambíció és tettvágy, amit a város javára tudok fordítani. Azt hiszem, megértem a feladatra.” 2019 februárjában jelent meg a Régió Napló hasábjain az a fenti sorokat tartalmazó bemutatkozó cikk, amiben dr. Filvig Géza először beszélt polgármester-jelölti szándékáról. Néhány hónappal később, októberben pedig már a város polgármestereként nyilatkozott terveiről, elképzeléseiről. Most, az önkormányzati ciklus végéhez közeledve egyfajta összegzésre kértük fel Kalocsa első emberét: honnan indult és hova jutott csapatával, továbbá merre mutat az a folyamat, aminek folytatásához a június 9-i önkormányzati választáson ismét számít a választók bizalmára.

Részletek
Választási helyzetelemzés

Választási helyzetelemzés

2024. május 30. 12:14

Nincs automatikus nyereség, fontos, hogy mindenki menjen el szavazni! Font Sándor szerint 2024. június 9-én a helyi önkormányzati választás tétje, hogy a kormány folytatni tudja-e a munkát azokkal a polgármesterekkel és képviselőkkel, akikkel már kialakult, bevált, jó kapcsolata van, míg az Európai Parlamenti választással a háború vagy béke kérdése dőlhet el. Az országgyűlési képviselő az egyéni választókerületéhez tartozó települések helyzetét elemezte.

Részletek
A jövő magyar gazdaságának pillére a zöld energia

A jövő magyar gazdaságának pillére a zöld energia

2024. április 4. 12:52 | Paks

A zöld energia a magyar gazdaság jövőjének záloga. Ennek egyik alappillére a biztonságos és megbízható atomenergia – olvasható a Top Energy Executives in Hungary 2024 magazinban. A hazai vezető energiaipari cégek menedzsereit bemutató angol nyelvű kiadványban először szerepel a Paks II. atomerőmű-projekt.

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés