• Március 29. péntek, Auguszta
Gazdaság 2021. január 15. 11:59

Miskén befejeződött a közösségi ház felújítása

Miskén befejeződött a közösségi ház felújítása
Miskén befejeződött a Közösségi Ház felújítása, a beruházáshoz szükséges forrást a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány biztosította.

Hirdetés

Hirdetés

Dr. Serfőző Csaba arról számolt be: a község az alapítvány 2018. évi pályázatán, 2020. június végi befejezési határidővel nyert 48 millió forintot a Közösségi Ház belső megújítására. A polgármester emlékeztetett, hogy a komplexum külső felújítása ugyancsak JETA forrásból már 2015-ben megtörtént.
A közösségi élet színterének megújítása a belső terek kialakítását, a válaszfalak elhelyezését, a régi elektromos hálózat visszabontását, az új kiépítését, az álmennyezet cseréjét, a vizesblokkokban és a teakonyhában a vízvezeték, szennyvízvezeték kiépítését foglalta magában – mondta dr. Serfőző Csaba.
A polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni: a ház nagyterme a színpaddal együtt teljesen megújult, és színpadtechnikát is felszereltek.
A nagyterem hidegburkolattal, a mellette lévő 14 fős tárgyaló melegburkolattal lett ellátva, de ruhatár is szolgálja a látogatók kényelmét.
A rendezvények színvonalas lebonyolítása érdekében a Közösségi Ház hátsó részében tea, illetve tálalókonyha és két irodahelyiség került kialakításra. A teljes beruházás határidőre befejeződött, ám az épületet a nagyközönség a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem tudja birtokba venni – mondta a polgármester.
A településvezető annak is hangot adott: ugyancsak JETA forrásból szereztek be egy Deutcz Fhar típusú, 100 lóerős, 19,04 millió forint értékű erőgépet, 4,5 méteres rézsűkaszával együtt. A traktorral és tartozékaival a belterületi vízelvezető árkokat tudják karbantartani.
Ezzel a géppel csupán kéthetes munka a község összes árkának rendbetétele, ráadásul az időjárás sem befolyásolja a munkavégzést. A pályázati forrásból megvásárolt traktor és rézsűkasza munkába állásával felszabaduló élőmunkaerő nagyobb óraszámban tudja ellátni a köztisztasági és parkgondozási feladatokat – mondta dr. Serfőző Csaba.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Miske

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés