• Május 21. kedd, Konstantin
Gasztro 2024. április 30. 07:00

Sokan érdeklődtek az expón a pék-cukrász képzésről

Sokan érdeklődtek az expón a pék-cukrász képzésről
Először volt jelen az idei kiskőrösi Agrár Expon a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium csapata, de kedvességükkel, ügyességükkel és a helyszínen készült gyönyörű mézeskalácsaikkal gyorsan belopták magukat a látogatók szívébe. Huszárné Sztrinkó Annamária igazgatóhelyettest kérdeztük a rendezvényen szerzett élményekről és tapasztalatokról.

Hirdetés

Hirdetés

– Mindenekelőtt az iskola nevében szeretném megköszönni a részvétel lehetőségét. Sokat jelentett nekünk, hogy egy újabb platformon megjelenhettünk és testközelből találkozhattunk potenciális tanulókkal. Nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk, kedves és segítőkész fogadtatásban volt részünk a szervezők részéről, és megtisztelő érdeklődésben a látogatóktól – foglalta össze a kétnapos eseményt az igazgató-helyettes.

A középiskola képviseletében érkező diákok és pedagógusok mézeskalács sütéssel hívták fel a látogatók figyelmét. S, ha már odacsábították az érdeklődő fiatalokat és szüleiket, megragadták az alkalmat arra is, hogy röviden ismertessék képzéseiket. Különösképpen a pék, valamint pék-cukrász képzésre szerették volna invitálni a továbbtanulás előtt álló gyerekeket. Ugyanis – mondta el a gyakorlati oktatásért felelős vezető – az a tapasztalatuk, hogy sajnálatos módon évről évre egyre kevesebb az érdeklődő e szakmák iránt.

– Reményeink szerint a rendezvény segített abban, hogy új tanulókat szerezzünk. Sok érdeklődő jött hozzánk, sokféle kérdést feltettek, amelyekre igyekeztünk kielégítő választ adni. Az iskola képviseletében két tanuló volt jelen, és legalább tíz tanár váltotta egymást az expo két napja alatt. Egy sikeres rendezvényen vagyunk túl, ami szakmai előnyei mellett nagyon jó családi programnak is bizonyult. Mi többen – személy szerint én is – családostul látogattunk el, és azt tapasztaltuk, hogy minden korosztály talált magának valami érdekességet. Az pedig kiemelten jó élmény volt, hogy a szervezők minden kérésünket készségesen teljesítették. Jövőre is szívesen jövünk az expóra, reméljük, hogy pályaorientációs tevékenységünk maradandó eleme lesz ez a program – fogalmazott Huszárné Sztrinkó Annamária.

Kövessen minket a Facebookon is!