• Április 27. szombat, Zita
Gasztro 2023. augusztus 23. 08:00

Tabdi MANUFAKTÚRÁBAN KÉSZÜL A VILÁG EGYIK LEGJOBB MUSTÁRJA

Tabdi MANUFAKTÚRÁBAN KÉSZÜL A VILÁG EGYIK LEGJOBB MUSTÁRJA
Rangos elismerésben részesült a tabdiban található Gourmet & Delicious Manufaktúra a 2023-as Great Taste Awards-on, melyet a világon a gasztro Oscar-díjként is neveznek. Az összesen elnyerhető 3 aranycsillagból a magyar manufaktúra egy aranycsillagot hozott el a versenyen a Karibi hot szósszal, mely egy lime-os mézes-mustár chilivel.

Hirdetés

Hirdetés

A zsűri értékelése a magyar bajnok-mustárról: "Az ízprofil kiegyensúlyozott volt, és pácként vagy sonkabevonatként szép lenne. Vonzó megjelenésű, édes aromájú mártás. A mártás egyenletes konzisztenciája és kellemes fényessége van. A méz és a mustár kiegyensúlyozott"

A Guild of Fine Food által szervezett, több, mint 25 éve indult Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenye, melyre idén 14 195 terméket neveztek. A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból álló, idén 800 fős zsűri ezek közül mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a legmagasabb, háromcsillagos elismerést – olvasható a Guild of Fine Food honlapján.

A tabdi homokon az évek során felépített fóliaházakból és szabadföldi kultúrákból álló gazdasága, mely a Gourmet & Delicious Manufaktúra mögött áll egy igazi családi vállalkozás. Varga Szabolcs agrármérnök és felesége, Erika okl. kertészmérnök és a termesztési szemléletben is megvalósul mind a minőség iránti igény, mind a környezettudatosság és a fenntarthatóság. Előre meghirdetett nyílt napjaikon a gazdaság is látogatható szakvezetés mellett azoknak. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Tabdi