Új ételek, tematikus napok színesítik az Eatrend étlapját

1500 adag ételt készítenek naponta
Az albertirsai székhelyű kft. a közétkeztetési feladatokat 10 éve látja el kiskőrös oktatási intézményeiben. A társaság naponta mintegy 1500 adag ételt készít a saját főzőkonyháján, munkatársai mindemellett tálalási feladatokat is végeznek. Az intézményekkel nem csak közvetett módon, e-mailben, telefonon tartják a kapcsolatot, hanem időről időre, intézményvezetői értekezleteken beszélik át a szolgáltatással összefüggő tapasztalatokat, igényeket és az esetleges problémákat.
Amint az a jegyző tolmácsolásában elhangzott, az intézmények örülnek a jó és rugalmas együttműködésnek, egyúttal annak, hogy alkalmuk van visszajelzéseket adni. Az Eatrend változatos étlapjaival, ízletes ételeivel az érintettek kifejezetten meg vannak elégedve. A cég a mennyiség és a minőség vonatkozásában is rendszeresen pozitív értékelést kap. Mindezt az úgynevezett kóstolási napló bejegyzései is visszaigazolják, az ötös skálán mért elégedettségi eredmény idén is 4,9 volt.
A beszámoló készítője szerint a 2024/2025-ös tanévben számos olyan új ételt és tematikus napot terveztek étlapjaikra, amelyekkel a gyermekek arcára mosolyt tudtak csalni. A piskótakocka csokoládéöntettel mindig hatalmas sikert arat, a helyben sütött péksütemények szintén nagy kedvencnek számítanak. A főételek közül a marhapörkölt az egyik legkedveltebb étel.
A tájékoztató megállapítása szerint a svédasztalos tálalás nagy sikerrel működik, ezt az étkezési formát a gyermekek és az intézmények egyaránt nagy örömmel fogadják. Tavaly óta a pedagógusok részére is kedvezményest étkezést biztosítanak, ezzel a lehetőséggel egyre többen élnek. Az Eatrend a napi menü mellett rendezvények lebonyolítását is vállalja. Több helyi intézmény báljára már eddig is ők biztosította az ételeket, ráadásul a két éve szépen felújított ebédlőt egyre gyakrabban tudják kiadni a lakosság számára.
A beszámolóból kiolvasható az is, hogy az óvodák felkérésére az Eatrend immár az egészségheteken is részt vesz. Például a különböző egészséges krémek kovászos kenyérrel, salátával és változatos zöldségekkel kedvező fogatatásra találtak. A társaság a városi rendezvényeket kiemelten támogatja ételekkel, ingyenes limonádéosztással.
Domonyi László a tájékoztató elhangzását követően kifejtette:
„Az a jó, ha nem tudok valamiről, mert az azt jelzi, hogy jól működik. Az Eatrend tevékenysége jó pár éve így zajlik. A társaság nem csak az ételek minőségére, de az infrastruktúra fejlesztésére is odafigyel. A főzőkonyhát már felújították, a gépeket folyamatosan cserélik, a nyár folyamán újabb felújításba kezdenek.” A városvezető a napirendi pont zárásaként reményét fejezte ki, hogy a jövőben is az a megszokott minőség és mennyiség jellemzi majd az Eatrend Kft. szolgáltatási tevékenységét, mint eddig.
Írta: Zsiga Ferenc