• Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Gazdaság 2021. január 19. 11:02

Állami támogatással befejezik a kalocsai főtér felújítását

Állami támogatással befejezik  a kalocsai főtér felújítását
2,1 milliárd forinttal járul hozzá az állam a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye régóta húzódó kalocsai beruházásainak befejezéséhez.

Hirdetés

Hirdetés

A célzott kormánytámogatás nemcsak a Szentháromság tér jelenleg zajló régészeti feltárásainak véglegesítésére és a turisztikai látványosságok kialakítására lesz elég, hanem a hosszú ideje kihasználatlanul álló Hotel Kalocsa megvásárlására és teljes felújítására is. Erre előzetesen Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor tett javaslatot kalocsai látogatása során, ezzel is elismerve, hogy az egyháznak fontos szerepe van Kalocsán a keresztény kulturális életben.
A munkálatok befejezéséről nagy horderejű együttműködési megállapodást írt alá január 13-án dr. Filvig Géza polgármester Kalocsa Város Önkormányzata, valamint dr. Bábel Balázs érsek, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye képviseletében. A tíz oldalas dokumentum minden jogi és megvalósítási kérdést részletesen tartalmaz. A fontos megállapodás része, hogy az érsekség a Szentháromság tér felújítási munkálatait 2021. december 31 napjáig befejezi, feltéve, hogy a katonasírok exhumálásához szükséges engedélyt július 31-ig megszerzi.
Amint azt dr. Filvig Gézától megtudtuk: A megállapodást mindkét fél részéről alapos előkészítő, egyeztető munka előzte meg.
Dr. Bábel Balázs hangsúlyozta, hogy az állami támogatással elkészülő beruházásokkal nem csak Kalocsa, hanem a környék és Magyarország kulturális öröksége is gazdagabb lesz.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kalocsa Dr. Bábel Balázs Orbán Viktor

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés