• Április 24. szerda, György
Gazdaság 2021. július 27. 09:48

A Paks II. beruházás a térség fellendülését szolgálja

A Paks II. beruházás a térség fellendülését szolgálja
A Paks II. projekt keretében a két új blokk megépítése mellett összehangolt térségfejlesztési program is zajlik, amely azon túl, hogy a beruházás és az abban részt vevők kiszolgálását segíti, a régió felzárkóztatását is szolgálja – fejtette ki a megye értékeinek napján Süli János miniszter.

Hirdetés

Hirdetés

– Nemcsak megépítünk két új blokkot Pakson, hanem a térség fejlesztésével is foglalkozunk. Szeretnénk ezt a régiót felzárkóztatni és elérni, hogy ne nőjön a különbség Paks és a környező települések között – fogalmazott Süli János, a Paks II. projektért felelős miniszter Sárszentlőrincen, a megye értékeit fókuszba helyező Vár a megye rendezvényen.

– Szerteágazó munkát végzünk annak érdekében, hogy Paks és térsége a lehető legtöbbet profitáljon az évszázad beruházásából. A feladatunk igen összetett, biztosítani kell a két új blokk megvalósítására érkezőknek a lakhatást, az oktatást, az egészségügyi ellátást, előmozdítani a vállalkozók csatlakozásának lehetőségét, fejleszteni a közműveket, gondoskodni az érkezők kikapcsolódásáról – mondta Süli János. Külön kitért az útfelújítások alapvető jelentőségére.

– Ezen a téren az idén lényegesen előre tudtunk lépni – húzta alá. Elmondta, hogy megújult a paksi vasúti vonal. Zajlik az utak felújítása Tolna és Bács-Kiskun megyében. Készen van a Györköny és Nagydorog közötti, a Pusztahencse–Györköny, a Paks–Cece útvonal, a programnak helyet adó Sárszentlőrincre vezető út, az utolsó simítások zajlanak a Paks–Pusztahencse úton, tavaly elkezdődött a Dunaszentgyörgy–Fadd–Tolna útvonal megújítása a szekszárdi csomópontig, szintén zajlik a munka a Madocsa–Bölcske–Dunaföldvár útvonalon.

– Tulajdonképpen idén minden Paksról kiinduló út elkészül. Tolna megye útszakaszainak 60 százaléka egy-két éven belül meg fog újulni. Azt szeretnénk, az a célunk, hogy Paks és a környező térség a lehető legtöbb előnyét élvezze a Paks II. projektnek – emelte ki a miniszter. 

Mint mondta, az útfelújítások, a térség fejlesztése túlmutat az atomerőmű építésén, hiszen növeli a kistelepülések vonzerejét, segít a térség gazdaságának fellendítésében.

A Tolna megyei értékek napján a megye több tucatnyi települése megjelent. Paks városát az önkormányzat mellett a Paks II. projekten dolgozó cégek, így a PIP Nonprofit KFT és a Paks II. Zrt., képviselték. A Paks II. Zrt. egyedi sátorral érkezett a rendezvényre. A sátor önmagában is szolgál információkkal, hiszen oldalait többek közt az atomenergia hazai kiválóságait bemutató grafika díszíti, alaprajza pedig hatszög, akárcsak az atomerőművekben használt fűtőelem-kazettáké. A sátorban különféle játékokkal, információs anyaggal fogadták a látogatókat a két új blokk megépítésével megbízott társaság munkatársai.

Az információs sátor legközelebb július 31-én Fadd-Domboriban, a SporTolna Triatlon Fesztiválon népszerűsíti a Paks II. projektet. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Paks

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés