• Április 25. csütörtök, Márk
Közélet 2021. január 19. 11:54

Bábel Balázs érsek Pest megye díszpolgára lett

Bábel Balázs érsek  Pest megye díszpolgára lett
Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlése „Pest megye díszpolgára” címet adományozott. A kitüntetést érsek atya decemberben vette át. Az elhangzott méltatás szerint Dr. Bábel Balázs az oktatás, kultúra, a keresztény értékek gyarapítása terén elért kimagasló eredményért és társadalmi szerepvállalásáért kapta a magas elismerést. Érsek atyának gratulálunk a kitüntetéshez, és az alkalomból a Dabas díszpolgára cím átvételekor elhangzott életrajzát ismertetjük.

Hirdetés

Hirdetés

Bábel Balázs érsek atya Pest megye szülötte és egészen püspökké szenteléséig gyakorlatilag végig itt is szolgált: tanította, nevelte a következő papnemzedékeket. Édesapjához hasonlóan ő is megkapta Dabas város díszpolgára címet.

Az érsek az oktatás,
kultúra, a keresztény értékek gyarapításáért és társadalmi szerepvállalásáért kapta a magas elismerést.


A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke a Pest megyei Gyón községben született. Szülőhelye ma már Dabas része. Papi pályája Vácott indult, ahol a Borromei Szent Károlyról nevezett Hittudományi Főiskola és Szeminárium növendéke volt. Szintén itt, a városban szentelték pappá, néhány évtizeddel később pedig ő lett a rektora egykori szemináriumának. Közben a megyében több helyen: Valkón, Tápiószecsőn és Tóalmáson is szolgált. 1990-92 között a budapesti Központi Szeminárium prefektusa lett, majd öt éven át a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán tanított. 1999-től püspök, illetve ugyanezen évtől a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke. Jelmondata: Az Isten országáért.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Dr. Bábel Balázs

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés