• Április 19. péntek, Emma
Közélet 2021. október 26. 11:24

A legendás magyar traktort ünnepelték

A legendás magyar traktort ünnepelték
KISKŐRÖS - A legendás magyar traktornak állítanak emléket a kiskőrösiek a nemzetközi Dutra Találkozó megszervezésével, idén immár kilencedik alkalommal jöttek össze az ország minden tájékáról a hódolók.

Hirdetés

Hirdetés

Az Úttörténeti Múzeum udvarában parkoltak le a helyi, és ez alkalomból Kiskőrösre érkező gépcsodák, hogy fogadni tudják a nézelődőket. A Kis Zsolt elnökletével működő Dutra Baráti Kör több mint száz, napjainkra már veteránnak számító járművet állított csatasorba.

A hivatalos megnyitón Font Sándor országgyűlési képviselő, Domonyi László polgármester és Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun Megyei elnöke méltatta a rendezvényt és a ma is sok gazdaságban használatos kiváló magyar traktort, a Dutrát. A felvonulás után Erdőtelken mérkőztek meg a lóerők, több százan voltak kíváncsiak a szántóbemutatóra, a Dutrák táncára és a traktorhúzó versenyre.  A tombola főnyereményét, egy kis Dutra traktort a mindössze 8 esztendős Fogt Réka vihette haza. Mint elárulta, szenvedélye a traktorozás. A háromnapos program bőven adott szakmai és kulturális látnivalót, a vendégségbe érkező lengyel dutrás csapat tagjai is kiválóan érezték magukat.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés