• Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Közélet 2021. november 5. 11:53

Kulturális és közösségi programokban gazdag falunapokat tartottak Csengődön

Kulturális és közösségi programokban gazdag falunapokat tartottak Csengődön
Idén már jó előre sűrűn szedett plakát hirdette a talán minden korábbinál színesebb kulturális és közösségi programokban gazdag Csengődi Falunapot, amelyet október 1-3-ig a település valamennyi korosztályát megszólítva tartottak.

Hirdetés

Hirdetés

A programsorozat összegzésére, értékelésére Pivarcsi Csaba polgármestert kértük.

- Hagyományosan péntek délelőtt, az Év tanulója faültetésével kezdődött a háromnapos falunapi programsorozat. Idén az immár középiskolai tanulmányait folytató Kovács Viktória szorgalma, kiváló tanulmányi és közösségi munkájának elismeréséül nyerte el az Év tanulója címet és a vele járó díjat. Így az óvodások és iskolások vidám műsorát követően Viki szüleivel ültetett fát az alkalomra szervezett kis ünnepségen. Ezt nem titkoltan azzal a céllal is rendezzük, hogy az elismeréssel ennek a korosztálynak követendő példát mutassunk. A nap folytatásaként Font Sándor országgyűlési képviselő úrral közösen nyitottam meg a falunapot, hogy aztán a Spirit Tánc Sport Egyesület helyi táncosai fellépése után a Két Szoknya Egy Nadrág Társulat operett műsora szórakoztassa a közönséget. A jó hangulatú est a jubiláló házaspárok köszöntésével és a tiszteletükre rendezett vacsorával zárult – számolt be a polgármester.

Pivarcsi Csaba azt is megosztotta velünk: „Természetesen a legnépszerűbb, tömegeket vonzó programok idén is szombaton voltak. Ezek közül is kiemelést érdemel a baráti társaságok közös főzése, és persze a motoros felvonulás, amellyel sporttársai Krich Zoltánra emlékeztek. A szerte az országból érkező motorosok találkozójára még a 94 éves Bálint Mátyás, a sportág/életforma nagy öregje is Csengődre robogott. És ha már Csengőd és október, természetesen a szüreti felvonulásnak is meg volt a maga népes közönsége és varázsa. Már csak azért is, mert a felvonulást három lovas hölgy, Rákóczi Anna, Kovács Viktória és Kovács Zsuzsanna vezette, de a környező településekről, Tabdiról, Páhiról, Akasztóról, Fülöpszállásról is érkeztek csikósok, szépen feldíszített hintók és fogatok. A szürethez is kötődő program a nagyszínpadon az óvodások, a helyi Dankó Pista Férfikórus, majd a citerazenekarok és a néptáncosaink műsorával folytatódott. A jó hangulatot különösen a fiatalok körében népszerű Soulwave alternatív-rock zenekar fellépése fokozta, majd a szombati nap a halasi Welcome Band hajnalig tartó bulijával ért véget. A háromnapos rendezvénysorozat önkormányzati képviselőnk, Mészáros Nándor, a baptista gyülekezet vezetője szervezte ökonomikus istentisztelettel vasárnap zárult” –összegezte a falunap történéseit Pivarcsi Csaba polgármester.

115 milliót nyertek fejlesztésekre

A településvezető szólt arról is, hogy a közelmúltban három sikeres pályázatról kapott hírt az önkormányzat, az így rendelkezésre álló teljes beruházási összeg 115 millió forint. Az orvosi rendelő belső megújítására, a vízvezetékek cseréjére, vizesblokkok felújítására, modern épületgépészetre 65 millió forint áll rendelkezésre. A jövőre induló felújítást követően már korszerű háziorvosi és fogorvosi rendelő szolgálja a község lakosságát, továbbá a védőnői szolgálat is ebben az épületben kap helyet.

Ugyancsak jó hír, hogy a már meglévő tervek szerint újulhat meg Csengőd főutcája, a Dózsa György utca vasúttól a József Attila utcáig tartó, leromlott útburkolatú szakasza. Erre a célra közel 36 millió forint áll rendelkezésre. Az önkormányzat mintegy 15 millió forint, ugyancsak pályázati forrásból vásárolhat egy multifunkcionális kommunális munkagépet, amelynek majd az árkok tisztítása, karbantartása mellett a település két védett fasora lombkoronáinak metszésénél is nagy hasznát veszik. Zs.F.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés