• Április 26. péntek, Ervin
Közélet 2021. december 21. 12:10

Urnafal-sétánnyal bővült az öregcsertői temető

Urnafal-sétánnyal bővült az öregcsertői temető
A temetkezési szokások megváltozása, az urnás temetések iránti igény Öregcsertő Község Önkormányzatát is kihívás elé állította, ugyanis a helyhatóság fenntartásában lévő temetőben mindeddig nem volt urnafal.

Hirdetés

Hirdetés

Az esztétikus urnafal sétány és a négy, egyenként 10 fülkés urnafal kialakításához a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert 7,649 millió forint teremtette meg a lehetőséget – mondta Kis Vén László polgármester. A településvezető hozzátette: a temetőt érintő beruházás már a sírkert szokásosan legnagyobb látogatottsága idején, november 1-jén, Mindenszentek ünnepén és Halottak napján, november 2-án látható volt, így a szeretteik sírjához távolabbi vidékekről érkezők is elismerően szóltak a beruházásról.

A temető főbejáratától jobbra induló kis sétányon, az urnafalak előtt – ugyancsak az elnyert pályázati összegből – új, időtálló padokat is kihelyeztek, megteremtve a lehetőségét, hogy az idősebb generációk megpihenjenek, akár hosszabb időt töltsenek a télen-nyáron szépen karbantartott környezetben.

A polgármester szerint éppen időben érkezett a JETA támogatása, mert annak hiányában apróbb lépésekben, az önkormányzatnak, nagyobb mértékben az urnás temetést választóknak kellett volna finanszírozniuk az urnafalak létesítését.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés