• Március 29. péntek, Auguszta
Közélet 2022. január 28. 11:00

Elkészült az új buszmegálló, buszforduló Kaskantyún

Elkészült az új buszmegálló, buszforduló Kaskantyún
Kaskantyún a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közel 78 millió forintos TOP pályázati forrásából befejeződött a Fenntartható Közlekedésfejlesztés Kaskantyún projekt fizikai megvalósítása.

Hirdetés

Hirdetés

A régen várt fejlesztésnek köszönhetően nem csak biztonságosabb lett a településen belüli közlekedés, de a község a Hunyadi utcában egy kulturált és szép buszmegállóval, kerékpártárolóval, buszfordulóval és a körülötte lévő parkosított területtel, ezáltal vonzóbb településképpel lett gazdagabb – tájékoztatta lapunkat Újházi Zsolt József.

A polgármester elmondta, a beruházás megvalósítása érdekében az önkormányzat egy ingatlant vásárolt meg, hogy a Kaskantyúra érkező buszok a jövőben ne kényszerüljenek úgynevezett Y fordulásra, amely évtizedek óta sok kényelmetlenséggel és a településen belüli forgalom zavarásával járt.

Az új, 21 méter hosszú épület fedett buszmegállóként és kerékpártárolóként funkcionál, a körülette lévő területet térkövezték, parkosították, és természetesen a buszforduló új aszfaltburkolat, közlekedési táblákat kapott. Az önkormányzat a buszmegálló további fejlesztése érdekében már egy újabb telket is megvásárolt.

Újházi Zsolt József az is megosztotta lapunkkal: ugyan a fizikai megvalósítás megtörtént, ám a közlekedési hatóságnak 60 nap áll rendelkezésére, hogy a létesítmény használatát engedélyezze. Ebből adódóan a fejlesztés várhatóan márciustól szolgálja majd a kaskantyúiak kényelmesebb és biztonságosabb közösségi közlekedését. Zs.F.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés