• Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Gazdaság 2022. március 16. 11:54

Süli János: folytatjuk a munkát

Süli János: folytatjuk a munkát
A Paksi Atomerőműre és a két új blokk megépítésére szükség van a hazai lakosság és a gazdaság biztonságos ellátása érdekében. A munkát folytatjuk – fogalmazott Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter.

Hirdetés

Hirdetés

– Nehéz időszak ez mindannyiunknak, hiszen a háborút mindannyian elítéljük. Azt reméljük, hogy a lehető legkevesebb áldozattal jár ez a konfliktus és mielőbb helyreáll a béke. Igyekszünk segíteni a háború elől menekülőknek és igyekszünk legjobb tudásunk szerint végezni a munkánkat – fogalmazott Süli János miniszter. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unió által Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók az energetikai szektorra nem vonatkoznak, az orosz–ukrán konfliktus azonban természetesen hatással van a Paks II. projektben folyó napi munkát illetően. – Munkatársaimmal azon vagyunk, hogy minden esetben találjunk megoldást – emelte ki.

Süli János aláhúzta, az energetikát érintő együttműködések, gazdasági kapcsolatok behálózzák Európát, korántsem csak Magyarország számára okoz kihívást, nehézséget a mostani helyzet.  A minap Olaf Scholz német kancellár azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió nem nélkülözheti az Oroszországból származó energiahordozókat, azok alapvető fontosságúak a közszolgáltatások és a polgárok mindennapi élete szempontjából. A magyar kormány szándéka sem változott: elkötelezett a két új blokk megépítése mellett, szükség van és szükség lesz az atomenergiára az ellátásbiztonság érdekében. Nem engedhetjük, hogy a magyar emberek fizessék meg a szomszédban dúló háború árát – húzta alá.

A Paks II. projektért felelős miniszter arról is beszélt, jósnak kellene ahhoz lenni, hogy valaki egy ilyen helyzetben biztosat mondjon, de fontosnak tartja, hogy a Paks II. beruházáson dolgozók közvetlenül kapjanak tájékoztatást, ezért munkavállalói fórumot hívtak össze. – Ha szükségét látjuk, ugyanilyen körben, egyébként pedig a belső információs hálózaton tájékoztatjuk a kollégákat – mondta Süli János. A fórumon arra kérte a projekten dolgozókat, hogy nyugodt légkörben folytassák a munkát, ahogy ezt a fővállalkozó is teszi a szerződésnek megfelelően. A miniszter emlékeztetett rá, hogy a Paks II. beruházás egy nemzetközi projekt, az új paksi blokkok építésében amerikai, német és francia világcégek is érintettek.

Süli János arra is kitért, hogy Pakson is komoly az összefogás, célzott kampány indult a nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarok támogatására. A Segítsünk együtt Visknek! akciót az önkormányzattal közösen az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt., a PIP Kft. és a város sportegyesületei hirdették meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Paks

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés