• Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Közélet 2022. június 20. 15:28

Hőlégballonozás, főzőverseny, kerékpártúra, koncertek a XIX. Tabdi Falunapon

Hőlégballonozás, főzőverseny, kerékpártúra, koncertek a XIX. Tabdi Falunapon
Az idén tizenkilencedik alkalommal június 11-én, szombaton megrendezett falunapunk az egyik legsikeresebb a rendezvényeink sorában. Örömmel tölt el, hogy köszönhetően a szervezők lelkes munkájának, a színes programokkal, koncertekkel teli eseményen mindenki megtalálta a számára legjobb kikapcsolódást. A falunap visszhangjából, a résztvevők százainak a közösségi médiában tett fényképes, videós bejegyzéseiből is látszik, hogy a közel húsz éves múltra visszatekintő falunap a helyi lakosság kiemelt, egyben legnagyobb ünnepévé lépett elő. Olyan fontos találkozási alkalom és közösségépítő esemény, amelyre még a szomszédos településekről, Kaskantyúról, Kiskőrösről, Tázlárról is sokan érkeztek – mondta Fábián Sándor, amikor az idei falunap értékelésére kértük.

Hirdetés

Hirdetés

A polgármester kiemelte:

Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a nagyrendezvényt, a szeles idő miatt egyedül a falu feletti hőlégballonos repülések száma volt kevesebb a tervezettnél. Ezt azonban a sportpályán tartott, valamennyi programelemében ingyenes falunap „földi” műsorfolyamának talán még inkább lendületet adott.

Az a tény, hogy a falunap gyökere a helyi önkéntes tűzoltók feleségeinek kezdeményezésére tartott első nagy összejövetelre vezethetők vissza, ezúttal is megmutatkozott: tizenegy önkéntes tűzoltó csapat, mintegy másfél száz önkéntes lánglovag mérte össze tudását, ami háromévente ismétlődik. És hogy van utánpótlás, az abban is megmutatkozott, hogy az óvodás tűzoltóink is bemutatót tartottak.

A főzőverseny meglepően magas számú résztvevőinek az önkormányzat egyénenként, illetve csapatonként öt kilogramm marhahúst biztosított. A 49, főként baráti társaságokból álló főzők versenyén sorrendben Polyák Zoltán, Lengyel László, Hetényi Mihály bizonyultak a legjobbnak, különdíjat ifj. Polyák Zoltán kapott.

A közelmúltban átadott újkerékpárút adta az ötletet, hogy biztonságos körülmények között, a polgárőrök felügyelete mellett felnőttek és gyerekek két keréken, a Tabdi-Kiskőrös-Tabdi, mintegy 15 kilométeres biciklitúrán a kerékpározás élményével legyenek gazdagabbak. A kiskőrösi Kiskun Autós Iskola szervezésében, immár négy keréken, autós, játékos vetélkedő és ügyességi verseny várta a családokat.

Hosszú még a sor, de azért megemlítem, hogy egész nap fajátékok, ugrálóvár, körhinta szórakoztatta a kicsiket, a környező homokdombokon pedig - Vörös Gábor és csapata felajánlásának köszönhetően - Off Road kalandban vehettek részt a fiatalok. A Keceli Musical Stúdió produkcióját követő, Dankó Pista nótáiból összeállított nótaműsorra a környező településekről is sokan ellátogattak Tabdira, a neves magyarnóta énekeseket Nyári László cigányprímás és zenekara kísérte.

ifj. Gmoser István és Venczák Márta énekesek fellépése után a falunap sztárfellépője, Csordás Tibor, az Ex Fiesta énekese adott műsort, majd a Tabdiról elszármazott Fábián Zsolt Dj. és látványelemekben gazdag tűzijáték zárta az idei falunapot – zárta a beszámolót Fábián Sándor polgármester. – Zsiga –

fotók:facebook/fabian sandor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Tabdi

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés