• Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Közélet 2022. július 28. 11:57

Bokrétaünnep az Anda Present épülő új üzemcsarnokánál

Bokrétaünnep az Anda Present épülő új üzemcsarnokánál
- Hat hónappal ezelőtt, az Anda Present ezer négyzetméteres csarnokátadásának napján ünnepélyes keretek között helyeztük el a következő, immár 5.300 négyzetméteres csarnok alapkövét, melyben egy 1.600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3.700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A beruházás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kalocsai telephely összetett logisztikai funkció ellátására is alkalmas legyen.

Hirdetés

Hirdetés

A mostani 2,2 milliárd forintos fejlesztés megvalósulásához az Anda Group cégcsoport a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében közel 940 millió forintos pályázati támogatást nyert el. A két ütemben megvalósuló, összesen 4 milliárd forintos beruházás első üteme az alapkőletétellel vette kezdetét. A munkálatok a Merkbau Zrt. kivitelezésében február 1-jével kezdődtek, és az egyre nehezedő gazdasági környezetben is az előzetes ütemezésnek megfelelően haladnak. A fejlesztés bokrétaünnepét, azaz amikor az épület legmagasabb pontját elérik az építők, július 13-án tartjuk – mondta az eseményen András Attila, az Anda Group tulajdonos- vezérigazgatója.

Hozzátette: a promóciós iparág élvonalába tartozó Anda Present Kalocsában látja a jövőjét, azt a potenciált, ami stabilitást ad, egyben sikeres működése, további fejlődése záloga lehet.

András Attila az előzményeket felelevenítve elmondta: az ANDA Group cégcsoport évek óta Kalocsa és térsége legnagyobb munkáltatói sorába tartozik, ma már térségi szinten ismerik történetét, tevékenységét, és azt a töretlen fejlődést, amelynek következő állomására érkeztünk. A cégcsoport 2014 októberében 17 fővel kezdte meg működését a kalocsai telephelyen. A kezdeti üzemegységet gyorsan „kinőtte” az egyre bővülő csapat, így a 2017-ben 300 millió forintból felújított, 700 négyzetméteres, új emblémázó gépekkel ellátott gyártócsarnok átadása után 2018-ban – az újabb gépbeszerzéseknek köszönhetően - tovább bővült az emblémázó egységek sora, és az üzem mára már 160 főnek biztosít munkát.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy az ANDA-Merkbau közös esemény apropóját a Bokrétaünnep adja, amelyet az építőiparban hagyományosan akkor tartanak, amikor az épület legmagasabb pontja elkészül. Ez alkalomból látjuk vendégül kollégáinkat, és a sajtó munkatársait. Megállunk egy pillanatra ennél a mérföldkőnél és köszönetet mondunk, hogy a világgazdasági válság ellenére kemény és kitartó munkával tovább tudunk haladni az utunkon- hangsúlyozta András Attila.

Kérdésre válaszolva a tulajdonos vezérigazgató kifejtette:

A Merkbau Zrt.-vel közös munka mellett az ANDA Present Kft. Kalocsa Város Önkormányzatával is folyamatos együttműködésben dolgozik annak érdekében, hogy a 2022.09.30-i használatbavételi engedélyhez és a későbbi üzemeltetéshez szükséges út- és járdaépítés, az ehhez kapcsolódó közvilágítási hálózat fejlesztése, valamint az ivóvíz gerinchálózat bővítési munkálatainak határidőre történő elvégzése megtörténjen. Megértve a városi költségvetés korlátait, a megvalósítás érdekében az Anda Present Kft. előfinanszírozás keretében bruttó 63.500.000 Ft összeget biztosít a város számára, amelyet Kalocsa Város Önkormányzata a későbbiekben fizet vissza.

András Attila aláhúzta: a beruházás jelentősége óriási mérföldkő a cég életében, hiszen a logisztika és gyártás – a meglévő budapesti telephely mellett - a kalocsai telephelyre való kiterjesztésével, a belső folyamatok újratervezésével a munka egyszerűbb és átláthatóbb, a vevőkiszolgálás pedig gyorsabb és professzionálisabb szintre emelkedik.

Meggyőződésünk, hogy a fejlődés nemcsak az ANDA Groupnak, de Kalocsa városának és a térségnek is javára szolgál majd, hiszen az építkezésben több helyi vállalkozó bevonására is szükség van és lesz, illetve a beruházás további munkaerő bővítésre is lehetőséget ad. A fejlesztéseknek köszönhetően a kalocsai telephely dolgozói létszáma a jelenlegihez képest további 40-50 fővel már 200 fő fölé emelkedik- mondta a tulajdonos-vezérigazgató.

Mint megtudtuk, ennek megfelelően raktári munkatársat, targonca jogosítvánnyal rendelkező raktárost, sofőr-gépkocsi vezetőt, betanított gépkezelőket, betanított csomagolókat, karbantartókat, és a bővülő szervezet miatt raktári adminisztrációs munkatársakat és csoportvezetőket is keres az Anda Present.

András Attila ezzel kapcsolatba leszögezte: a beruházás és az ahhoz kapcsolódó jövőkép előrevetíti, hogy a térség legdinamikusabban fejlődő cége stabil és hosszú távú biztos hátteret ad azoknak, akik dolgozóként szakértelmükkel, kitartó munkájukkal gazdagítják az ANDA Group csapatát - mondta a vezérigazgató, aki végezetül megköszönte a beruházásban résztvevők munkáját.

A bokrétaünnep az építők és a meghívottak fehér asztal melletti vendéglátásával, jó hangulatú kötetlen beszélgetésekkel ért véget.

Zsiga Ferenc

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés