• Április 25. csütörtök, Márk
Gazdaság 2022. október 1. 08:00

Állampusztán gyártják majd az új magyar tésztát

Állampusztán gyártják majd az új magyar tésztát
Hamarosan rendhagyó tésztamárkával találkozhatunk a boltokban – a termékeket az állampusztai fogvatartottak gyártják majd.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Állam tulajdonában lévő, a Büntetés-végrehatás, a Belügyminisztérium és a Magyar Vagyonkezelő Zrt. felügyelete alatt működő Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. a speciális piaci igények kielégítését tűzte ki célul.

A magyar büntetés-végrehajtás legnagyobb termelő vállalkozása gluténmentes tésztaüzemet hozott létre, sőt Pasta Schönfeld márkanév alatt saját márkás termékekkel lép a hazai tésztapiacra

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság közleménye szerint az elítéltek egy új, 78 négyzetméteres üzemegységben készítik a tésztatermékeket, és 250 grammos kiszerelésű gluténmentes tésztát is előállítanak.

A fogvatartottak valamennyi folyamatban részt vesznek, az alapanyagok előkészítésétől egészen a késztermékek csomagolásáig. Végigkísérik a teljes gyártási folyamatot, részt vesznek a lisztkeverék összeállításában, a gépek és szárítókamrák feltöltésében, a csomagolóanyag hegesztésében és a címkék szegecselésében is.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés