• Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Közélet 2022. október 29. 09:00

150 éves a keceli rendőrőrs

150 éves a keceli rendőrőrs
150 éves a keceli rendőrőrs, a jeles alkalomból szeptember 29-én 16 órakor Fekete Szabolcs plébános celebrált szentmisét a keceli Szentháromság templomban.

Hirdetés

Hirdetés

Az atya köszöntötte a híveket, a rendőröket, a polgárőröket, valamint a rendvédelmi szervek munkatársait.

A szertartást vezető Fekete Szabolcs plébános felidézte, hogy hazánkban a fegyveres erők napját sokáig szeptember 29-én, a pákozdi csata évfordulóján tartották. Napjainkban a magyar honvédelem napjaként Buda várának 1849-es bevétele évfordulóját ünnepeljük, május 21-én.

A plébános Szent Mihály és Szent György példáján keresztül tiszteletét nyilvánította mindazoknak, akik a hazáért, a becsületért, a hitért ha kell, akár fegyvert is fognak. A mai hősök Kecel élhetőségéért, a hívő közösség jólétéért fáradoznak, viselik a szolgálat nehéz terheit és vállalják a felelősséget embertársaikért – mondta beszédében az atya.

A szentmisét követően a rendőrőrs, a polgárőrség és az egyház képviselői koszorút helyeztek el a templom előcsarnokában lévő emléktáblánál.

A szentmisét követően a résztvevők a Városi Múzeumba vonultak, ahol Forrai Ákos alpolgármester és Agócs Ákos, a kulturális bizottság elnöke mondott köszöntőt az idén 150 éves rendőrőrs és a 30 éves polgárőrség tagjainak helytállásáért.

forrása: Kecel Város Facebook-oldala

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés