• Április 28. vasárnap, Valéria
Gazdaság 2023. október 1. 09:00

Ütemezetten halad a vadkerti elkerülő út építése

Ütemezetten halad a vadkerti elkerülő út építése
A Soltvadkertet elkerülő út építése egyik leglátványosabb fázisához érkezett augusztusban: beemelték a Budapest-Belgrád vasútvonalat keresztező szakaszon a felüljáró első elemeit. A munkához kapcsolódó régészeti feltárások során számos leletet találtak a szakemberek, az építkezés azonban gőzerővel halad a teljes nyomvonalon. Egyes szakaszokon már az aszfaltburkolat is látható.

Hirdetés

Hirdetés

A 8,8 kilométer hosszú nyomvonal külön szinten keresztezi a 150. számú Budapest–belgrád vasútvonalat, amely felett már átível a felüljáró híd. A kétnyílású, háromtámaszú, előregyártott vasbeton hídgerendákkal együttdolgozó vasbeton pályalemezes híd felszerkezeti hossza 46,89 méter.

Mint korábban beszámoltunk róla, egy éve tették le a Soltvadkertet elkerülő útvonal alapkövét. A nettó 15,8 milliárd forint értékű munkálatok már 2022 tavasza óta zajlanak. A projekt megvalósításáért felelős SOLTÚT Kft. megbízásában a Speciálterv Kft. készíti az 53. sz. főút, Soltvadkert elkerülő szakasz kiviteli, technológiai és megvalósulási terveit. A beruházó a NIF Zrt. jogutódjaként az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A beruházásban Soltvadkert északi elkerülő szakaszán 5 db körforgalmú csomópont, 1 db külön szintű vasúti keresztezés, 1 db 0,8 kilométer hosszú bekötőút és 1 db kerékpáros aluljáró épül, valamint mobil csoportos ellenőrző pontok megvalósítása és  élőhely-rekonstrukció is a projekt részét képezi.

Az elkerülő út építésével egyidőben zajlik a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése is. A közlekedőket az építkezés jelen fázisában nem akadályozza, zavartalan a forgalom úgy az 53-as, mint az 54-es utakon.

forrás: magyarépítők .hu

Fotók: Mátyus Lajos

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Soltvadkert

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés