• Április 27. szombat, Zita
Gazdaság 2024. március 22. 08:00

Megújul a keceli sportcsarnok

Megújul a keceli sportcsarnok
Január elején közleményben adta hírül Kecel Város Önkormányzata, hogy felújítás miatt az év első felében zárva tart a keceli sportcsarnok. A több etapban zajló felújítás a Keceli Kézilabda Club TAO pályázatának köszönhető, melyről Vancsik Nándor elnök tájékoztatott.

Hirdetés

Hirdetés

„Az ingatlanfejlesztés, - beruházás munkálatai január 22-vel kezdődtek. Az első ütemben – várhatóan május közepéig – a nyílászárók cseréje valósul meg. Remélhetőleg ez idő alatt a második ütemet is el tudjuk indítani, melynek keretein belül a sportpadló alatti fűtéscsövek és a sportpadló cseréje, a küzdőtér feletti lámpák cseréje, valamint egy tisztasági festés történik. A munkálatok terveink szerint június 30-ig tartanak, mivel a TAO pályázat zárásának határideje lejár. A generálkivitelezővel együtt minden igyekezettünkkel azon vagyunk, hogy a munkálatok befejeződjenek május közepéig, a Pünkösd-kupa kezdetére. A csarnokkal kapcsolatban további felújítási tervek egyeztetése folyik.”

Az önkormányzat kéri, és egyben köszöni a sportcsarnok használóinak türelmét arra tekintettel, hogy az 1994-ben átadott épületre nagyon ráfért már a korszerűsítés.

„Hálásak vagyunk a Keceli Kézilabda Clubnak és támogatóiknak, segítőiknek, hogy a TAO pályázat lebonyolítását vállalták, és e lehetőséget a sportcsarnok felújítására fordítják. A munkálatok miatt az április 28-i nyugdíjas nap a művelődési ház nagytermébe kerül át, és az önkormányzat, a sportcsarnok munkatársai minden jelentősebb oda tervezett programnak segítenek helyet találni” – mondta Haszilló Ferenc polgármester.

 

Hasznos ismeretek a gazdaestekről


Bányászi Gábor és Forrai Ákos önkormányzati képviselők szervezésében gazdálkodóknak hasznos előadásokra várták az érdeklődőket Kecelen. Március 1-én este elsősorban a szőlősgazdák, március 7-én pedig a gyümölcsös gazdák részvételére számítottak.   

 

Első alkalommal a megjelenteket Bányászi Gábor köszöntötte, majd a Malagrow Kft. képviseletében Pecznyik Béla kertészeti szakértő a cég által forgalmazott termékeket érintve tartotta meg előadását a tápanyag-gazdálkodásról. Tanácsokat nyújtott azzal kapcsolatban, hogy mi mindent tegyünk meg szőlőterületünk hosszú távú, minél eredményesebb működése érdekében. Hallhattunk oltványokról, műtrágyázásról, a lombon és a gyökéren keresztül történő táplálásról, valamint a vas-, a magnézium- vagy a bórhiány megszüntetésére alkalmazható szerekről.


Dr. Torgyik Tímea ügyvéd, agrárjogi- vidékfejlesztési szakjogász a közeljövőben várható Európai Unió által biztosított pályázatokról, a 2023–2027-es időszakra előirányzott új közös agrárpolitika (KAP) lehetőségeiről beszélt, melyekben nagy hangsúlyt fektetnek majd a zöld technológiákra és a digitalizációra. Fontos, hogy a pályázat benyújtását minden esetben komoly tervezés előzze meg, stabil, régóta működő könyvelő és pályázatíró szakember segítségével. Várható pályázat generációváltásra, állattartó telepek korszerűsítésére, mg. üzemek fejlesztésére, kertészetek, dísznövénykertészetek számára, megújuló energiára is.

 

Forrai Ákos növényvédelmi szakmérnök a szőlő növényvédelmi aktualitásairól tartott összefoglalót. A fekete rothadás, a pajzstetvek és a tőkeelhalás elleni teendők kerültek említésre, hangsúlyozva a növényvédelem prevenciójának fontosságát. A védekezés nem csak a növényvédő szerekről szól, kísérjük figyelemmel ültetvényünket folyamatosan, a metszés, hajtásválogatás során is!

Domináns a lemosó permetezés jelentősége: annak ellenére, hogy az árak felfelé kúsznak, ne sajnáljuk a lemosást a sok áttelelő kórokozó és kártevő ellen.

 

Mindkét előadás felvétele elérhető a Kecel Tv YouTube csatornáján. A szervezők az aktualitások függvényében további előadások megtartását tervezik, melyekről Kecel város Facebook oldalán adnak hírt.

 

Keceli programajánló

Március 21. (csütörtök) 18.00 Máltai fotókiállítás megnyitója a múzeumban

Március 22. (péntek) 17.00 SANCTUM összművészeti program a művelődési házban: Für Anikó, Juhász Anna, Hrutka Róbert

Március 23-24. (szombat-vasárnap) Élményautózás a KecelRingen az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatására

Március 25. (hétfő) 13.00-ig Tavaszi vásár a Rákóczi F. utcai vásártéren

Március 26. (kedd) 18.00 Fekete Szabolcs plébános húsvéti előadása a múzeumban

Március 27. (szerda) 17.00 A két víz köze – népművészeti kiállítás megnyitója a művelődési házban

Március 28. (csütörtök) 09.00-18.00 Húsvétoló a művelődési házban

Április 4. (csütörtök) 16.00 „Arany-metszés” előadás a művelődési házban: Pregitzer Fruzsina, Dézsi Dominika, Rák Zoltán, Gulácsi Tamás

Április 11. (csütörtök) 17.00 „Sziklák között kavics” Bobek Tamás könyvbemutatója a művelődési házban

Április 12. (péntek) 09.00 Borverseny a Fürtös vendéglőben

Április 22. (hétfő) 15.00-tól Városévforduló: szentmise, ünnepség, kiállításmegnyitó a Szentháromság-templomban és a múzeumban, koszorúzás a Patachich-szobornál

Április 28. (vasárnap) 10.00 Nyugdíjas nap a művelődési házban

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés