• Április 24. szerda, György
Közélet 2021. március 24. 09:08

Páhira érkezett vissza az első fehér gólyák egyike

Páhira érkezett vissza  az első fehér gólyák egyike
Szokásos kedvenc helyére, egy páhi családi ház udvarába, a Tóth portára érkezett vissza március 2-án az első fehér gólyák egyike Magyarországon.

Hirdetés

Hirdetés


A hírek szerint a madár már tavaly is a Tóth portán éldegélt, a tavaszi és nyári időszakban. A néphagyományoknak köszönhetően a köztudatban még mindig a tavasz és a jó idő hírnökeiként számon tartott fehér gólyát élelemmel kínálta Tóth Maca, a tavalyi „gazdája”, aki a jeles eseményt videón és fotón is megörökítette. Koma a hosszú út után gyengének, fáradtnak tűnt, de Maca gondoskodik róla, hogy minél előbb visszanyerje az erejét.
A közösségi médiában írt poszt szerint a madár feltételezhetően már fióka korában kapcsolatba kerülhetett az emberrel, hiszen Macát egyméteres távolságra is a közelébe engedi, és láthatóan jól érzi magát náluk.
A gólyával szoros barátságot kötött hölgy örömmel újságolja, hogy a költöző madár tavaly az egész nyarat náluk töltötte. A házukkal szemben lévő lámpaoszlopon rakott fészket, de ahogy az elmúlt évben, idén is szívesen időzik az udvaron a baromfik között.
Ugyan a vándormadarak vonulásából nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mégis sokan várjuk a gólyák hazatérését. Az első gólyák Magyarországra általában már február végén elkezdenek visszatérni, többségük azonban március közepétől érkezik, amikor tömegével foglalják el fészkeiket. Sok kártevőt elfogyasztanak, mi pedig kedvünkre gyönyörködhetünk a kecses madarakban.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Páhi

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés