• Május 2. csütörtök, Zsigmond
Gazdaság 2021. március 24. 09:14 | Szerző/forrás: Zsiga F.

Százmilliós vizesblokk és játszótérfejlesztés a Vadkerti-tónál

Százmilliós vizesblokk és játszótérfejlesztés a Vadkerti-tónál
Soltvadkerten újabb százmilliós, ezúttal a Vadkerti–tó régi játszóterét és a kemping területén lévő vizesblokkot érintő fejlesztés indul hamarosan. Ezzel az üdülőfalu életében korszakos jelentőségű beruházások sora még a 2020. évi központi költségvetés biztosította forrásból folytatódik.

Hirdetés

Hirdetés

Mint emlékezetes, az elmúlt év júniusában a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázati keretéből, a fejlesztés mintegy 50 milliós első szakasza után a 2. és 3. ütemre elnyert, összesen 327,59 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a fürdőhely komplex, egységes arculatú modernizálása valósult meg. Az újabb, húsvét után induló beruházásról Temerini Ferenc tájékoztatta lapunkat.
A polgármester arról számolt be: „Városunknak a Kormány a 2020. évi központi költségvetésből 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított strandfejlesztésre. Az összeg kifizetését év közben a pandémiás helyzet miatti országos többletkiadások következtében visszatartották. Ám az elmúlt év decemberében arról kaptunk értesítést: a kényszerű okból késlekedő beruházás zöld utat kapott, a 100 millió forintot rendelkezésünkre bocsátják. Ennek megfelelően jelenleg a kivitelező kiválasztása van közbeszerzés alatt. Ez hamarosan lezárul, így várhatóan egy hónap múlva megkezdődhet egy a kemping területén kialakítandó, annak turisztikai vonzerejét növelő vizesblokk építése, valamint a helyiek által régi játszótérként ismert területen, a tavaly átadott mellett egy új játszótér kialakítása” – mondta a polgármester.
Temerini Ferenc hozzátette: „Azt egyelőre a legnagyobb igyekezetünk ellenére nem ígérhetem biztosan, hogy a két fejlesztés az idei strandszezon kezdetéig befejeződik, de azt igen, hogy a két létesítmény a nyár végéig elkészül.”

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Soltvadkert

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés