• Április 19. péntek, Emma
Gazdaság 2021. április 22. 10:01

Új felületeken jelenik meg a Paks II. Zrt. a közösségi médiában

Új felületeken jelenik meg a Paks II. Zrt. a közösségi médiában
Instagram- és Twitter-fiókot indított a Paks II. Zrt. – Az indulás dátuma okkal esett április 22-re, vagyis a Föld napjára. Ezzel is hangsúlyozzuk, hogy az atomenergia az áramtermelés egyik legtisztább módja – nyilatkozta Mittler István, a társaság kommunikációs igazgatója.

Hirdetés

Hirdetés

A két új paksi blokk megvalósítását koordináló projektcég megalakulása óta jelen van az interneten: a társasági honlap mellett Facebook- és Linkedin-oldalt is üzemeltet. – Az évszázad legnagyobb hazai beruházásának előrehaladása indokolttá tette, hogy újabb felületeken, Instagramon és Twitteren is megjelenjünk – közölte Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

A most elindult hivatalos Instagram-oldal révén elsősorban ismét a fiatalok felé nyit a cég. – A Paks II.-nél dolgozók átlagéletkora 40 év, a fiatal szakemberek aránya a projektben mintegy 40 százalék. Ezekből a számokból is látszik, hogy fiatal a csapat, a több évtizedes tapasztalattal bíró szaktekintélyek és a tehetséges ifjú szakemberek közösen dolgoznak a beruházáson. Fontosnak tartjuk, hogy az ő nyelvükön is megszólaljon a cég a közösségi médiában.

A kommunikációs igazgató kitért arra is, hogy a társaság angol nyelven indított Twitter-csatornáján elsősorban a nukleáris ipar nemzetközi szereplőit és a hírügynökségeket tájékoztatja a projekt előrehaladásáról. – Nemcsak hazánkban, de az egész világon figyelemmel kísérik a paksi projektet. Ezért is működtetünk angol nyelvű honlapot és ezért jelenünk meg most angol nyelven a Twitteren – fogalmazott. Mittler István kiemelte: okkal választották az indulás dátumaként április 22-t, vagyis a Föld napját.

– Ezzel is hangsúlyozzuk, hogy az atomenergia az áramtermelés egyik legtisztább, legfentarthatóbb módja. A nukleáris alapú energiatermelés a klímaváltozás elleni küzdelem egyik fontos eszköze. Ezt nemcsak a nukleáris szakma állítja, erre a következtetésre jutott nemrégiben az Európai Bizottság független tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont (Joint Research Centre, JRC) is, amely megállapította: a szél-, a víz- és a nukleáris energiatermelési ágazatok rendelkeznek a legkisebb üvegházhatásúgáz-kibocsátással.

A kommunikációs igazgató hozzátette: a JRC által végzett, tudományosan megalapozott elemzések eredményei alapján kimondható, hogy a nukleáris energiatermelés nem jár jelentősebb humán és környezeti kockázattal, mint más, a jelentésben megtalálható megújuló és nem megújuló villamosenergia-termelési technológiák – szögezte le a kommunikációs igazgató.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Paks

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés