• Március 29. péntek, Auguszta
Gazdaság 2021. január 19. 11:24 | Szerző/forrás: Zsiga F.

Digitális Alkotóműhely segíti Kiskőrösön a szakképzést

Digitális Alkotóműhely segíti Kiskőrösön a szakképzést
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum 549,99 millió forint uniós támogatás segítségével valósította meg „A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért” című projektet. Az oktatást 36 hónapon keresztül, 2018. január 15. és 2021. január 15. között Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán öt iskolában végezték.

Hirdetés

Hirdetés

A projekt 100 százalékos vissza nem térítendő támogatás mellett a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Célja az iskolai lemorzsolódás és a korai iskolaelhagyás csökkentése.  

A tevékenységek között az iskolák tanulói, pedagógusai, kiemelten a lemorzsolódással veszélyeztetett, vagy roma származású tanulók számára különféle aktivitásokat dolgoztak ki.
A projekt megvalósítása során különösen nagy hangsúlyt fektettek a 9. Osztályosok kompetenciafejlesztésére, felzárkóztatására.
Az intézményekbe informatikai és szabadidős tevékenységek végzését segítő eszközöket szereztek be, mely nagymértékben javította az iskolák infrastrukturális ellátottságát.
A pedagógusok a pályázat céljaihoz illeszkedő továbbképzéseken vettek részt – többek között módszertani, konfliktuskezelési, tanulás-motivációs, mentori, mérési-értékelési, élménypedagógiai, vezetői témákban.
Kiskőrösön kialakítottak egy digitális közösségi alkotóműhelyt, ahol szakkörök és egyéb foglalkozások keretében tehetséggondozás, tehetségfejlesztés és pályaorientációs tevékenység indulhatott meg.
Kialakították a tanulói életpálya építést, melyhez kapcsolódva pályaválasztási tanácsadási rendszert, pályaorientációs foglalkozásokat és pályaszocializációs programokat valósítottak meg.
Beindították a szociális segítő szolgáltatásokat is. A roma származású tanulókat roma mentori tevékenységgel, a roma lányokat egészségfejlesztő programokkal támogatták. A roma tanulók számára jogosítvány megszerzését biztosították.
A szabadidős tevékenységeken belül kirándulásokat, szakköröket, játékos kompetenciafejlesztő programokat szerveztek – hangzott el a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum január 8-i online eseményén, melynek keretében a kiskőrösi digitális alkotóműhelyt mutatták be.
A projekt összességében hozzájárult, hogy a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztésével az iskolákban tartós eredményeket tudjanak elérni az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelemben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés