• Április 19. péntek, Emma
Közélet 2021. május 10. 11:00

Dr. Körmendy Szabolcs az Év Covid-orvosa

Dr. Körmendy Szabolcs az Év Covid-orvosa
A fogjunkossze.hu internetes oldalon jelent meg az a felhívás, melynek eredményeként 95 egészségügyi szakembert díjaztak. Országosan 95 orvost, ápolót és nem betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakember munkáját ismerték el a közelmúltban. A március 19-én zárult online szavazáson a három fenti kategóriában lehetett jelöléseket leadni. A felhívásra több mint hétezren szavaztak. A szavazás végeredménye alapján 33 orvos, 43 szakdolgozó és 19 nem betegágy mellett dolgozó szakember részesült oklevél és pénzjutalom elismerésben. Köztük van a kalocsai Szent Kereszt Kórházból „Év Covid-orvosa díjban” részesített dr. Körmendy Szabolcs főorvos, a Covid Osztály vezetője.  Dr. Körmendy Szabolcsot az elismerésről kérdeztük.

Hirdetés

Hirdetés

A főorvos elmondta, nem tudott a jelöléséről, így meglepetésként érte, amikor más fontos elfoglaltságai miatt csak megérkezése után néhány nappal később olvasta el azt a e-mailt, amiben a díj elnyeréséről értesítették.
Kicsit hitetlenkedve, de annál nagyobb örömmel töltött el a levél tartalma. A személyemre szavazók nyilvánvalóan nem csak az én, a Covid osztály élén végzett munkámat ismerték el, a megbecsülés és tisztelet elsősorban annak a csapatnak jár ki, amelynek jól felkészült, aktív és empatikus tagjai között ott van dr. Sebők Edit főorvos, dr. Bacskó Andrea főorvos és a Covid ambulancián dr. Zólyomi Szilárd osztályvezető főorvos. A betegek és hozzátartozóik a Sáfárné Tobak Mónika osztályvezető főnővér által irányított ápoló munkatársakról is pozitív véleményt nyilvánítottak, hiszen nélkülük aligha lehetne ezt a kihívásokkal teli munkát magas, a betegek elégedettségét kivívó színvonalon végezni. Közösen örülünk tehát a díjnak, amely újabb lendültet ad a napi megterhelő munka végzéséhez, a szakmai és kollégális kapcsolatoknak”- mondta dr. Körmendy
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés