• Július 27. szombat, Liliána, Olga
Összkerékhajtású gépkocsit kaptak a pataji polgárőrök

Összkerékhajtású gépkocsit kaptak a pataji polgárőrök

2024. július 22. 12:25

A június 29-én Dunapataj-Szeliden megtartott XX. Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőrnapon egy összkerékhajtású Nissan típusú szolgálati gépkocsival bővült a Dunapataji Polgárőr Egyesület járműparkja. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tulajdonában lévő, az egyesület használatába adott, önkormányzati segítséggel felújított jármű kulcsát a jubileumi eseményen dr. Valóczki Ferenc rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes adta át Szigeti Sándornak, a dunapataji polgárőrök vezetőjének.

Részletek
A Pakson épülő atomerőmű is téma volt a bécsi konferencián

A Pakson épülő atomerőmű is téma volt a bécsi konferencián

2024. július 3. 18:04 | Paks

A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot.

Részletek

Testvérvárosi után testvériskolai kapcsolatot köt Kalocsa és Kúla

2024. június 30. 08:00

Simon Zoltán alpolgármester májusban tett látogatást a vajdasági Kúlában, Kalocsa testvérvárosában, ahol Valka Károly alpolgármester és Pozsár Csaba, a kúlai magyar nyelvű Petőfi Brigád Általános Iskola igazgatója fogadta. A kalocsai alpolgármester úti célja ezúttal az volt, hogy ötlete nyomán - a Bajai Tankerület igazgatójának egyetértésével - előkészítse a kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola és a kúlai intézmény testvériskolai kapcsolatát. Simon Zoltánt a látogatása eredményéről kérdeztük.

Részletek
Lendületből indul a strandszezon a Vadkerti-tónál

Lendületből indul a strandszezon a Vadkerti-tónál

2024. június 29. 07:00 | Soltvadkert

A szokatlanul meleg idő előre hozta a strandszezon kezdetét a Vadkerti-tónál, ahol a 2020-ban átadott korszakos jelentőségű, azóta kisebb lépésekben folytatott beruházások beértek. A fürdőhely példa értékű komplex, egységes arculatú fejlesztése eredményeként a látogatók száma az elmúlt években folyamatosan emelkedik, és amint azt Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, várakozásuk szerint ez a trend az idén is folytatódik. Már most sokan fürdenek a tóban, de az iskolai szünidő kezdetével a látogatók száma egykettőre fölpörög majd.

Részletek
Az összetartás szép példája - Ökumenikus Családi Napot tartottak Kiskőrösön

Az összetartás szép példája - Ökumenikus Családi Napot tartottak Kiskőrösön

2024. június 28. 08:00 | Kiskőrös

Az összetartás szép példájaként Ökumenikus Családi Napot szerveztek a helyi keresztyén gyülekezetek Kiskőrös Város Önkormányzata, valamint a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával. Június 16-án több százan gyűltek össze a főtéren felállított nagysátor alatt, hogy közösen eltöltsenek egy lelkiekben gazdag, tartalmas vasárnapot. A rendezvény hagyománya még a covid előtti időszakra nyúlik vissza, a Jöjj ma hozzám címmel meghirdetett esemény az összetartozás jegyében telt.

Részletek
Játszóteret avattak Császártöltésen

Játszóteret avattak Császártöltésen

2024. június 26. 07:00 | Császártöltés

Június 2-án, vasárnap délután adták át Császártöltésen a teljesen újjávarázsolt játszóteret. A település önkormányzata sikeresen pályázott a TOP Plusz program keretében a projektre, és így már tavasszal elkezdődhetett a játszótér teljes rekonstrukciója, amelyre nagy szükség volt már, hiszen a korábbi játékok elhasználódtak az évek alatt, így már nem feleltek meg a mai kor követelményeinek és elvárásainak.

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés