• Április 25. csütörtök, Márk
Közélet 2021. július 27. 09:57

Petőfi is nagyra értékelte a Szentpéteri borokat

Petőfi is nagyra értékelte a Szentpéteri borokat
Első alkalommal szervezte meg Nagy Tamás Kiskőrös főterén a nyáresti zenés BorZsongás rendezvényét. Bor és zsongás volt bőven, már maga a program elnevezése iránti kíváncsiság is kicsalta az embereket a főtérre a nyári melegben.

Hirdetés

Hirdetés

Ifjabb Szentpéteri Attila borász, sommelier a laza homoktalajon termett szőlőből készült kiskőrösi Kadarkát kóstoltatta, és osztott meg a borról való tudnivalókat a közönséggel.

Természetesen a Kunsági Borvidék másfajta kiváló borai kóstolására is lehetőség nyílt, hiszen a főtéri faházakban a Szentpéteri Borpince mellett a Vass Borászat, valamint a Sinkovicz és Kiss Borászat kínálta borait. A hozzávaló finom étkekről – sült kolbász, sült oldalas, gulyásleves - Hakan gondoskodott.

Apropó gulyásleves. Tudják, hogy ez volt Petőfi Sándor egyik kedvelt étele? S, ha már szóba jött Petőfi, elárulhatjuk, hogy a nap meglepetésvendége éppen ő volt. Persze nem személyesen a 200 éves költő „jött fel a síri világból”, hanem az országos Petőfi Emlékév „arca” Bánföldi Szilárd színész látogatott el Kiskőrösre a szervezők meghívására, a közeledő bicentenáriumi születésnapi ünnepéhez kötődően. Rendkívüli a hasonlatosság, épp ezért felemelő érzés volt hallgatni szavalatait. Kadarkát töltött a vendégeknek és órákon keresztül állt a telefonok kereszttüzében egy-egy fotó erejéig. Egy szelfit még Font Sándor országgyűlési képviselő is készített Petőfivel, aki ha már eljött Kiskőrösre, a kiváló borokat is megkóstolta.

Ahogy csökkent a június végi forróság, úgy telt meg egyre jobban zsongással a tér. A színpadon folytatódtak a kulturális programok. Boldoczki Róbert harsonaművész és barátai – Breznyán Attila, Opauszki János, Sipos Béla, Tóth Ferenc, Kaboldi András és Falusi János világhírű klasszikusokat, filmzenéket játszottak, olyan nagy sikerrel, hogy a közönség háromszor is felállva visszatapsolta őket. Az emelkedett hangulatot tovább fokozta Eckert György és zenészbarátainak – Obert Tibor, valamint Jónás János – éjszakába nyúló műsora, akik szintén örökzöld dallamokat szólaltattak meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés