• Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Közélet 2021. szeptember 1. 11:00

Domonyi László lett az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében

Domonyi László lett az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében
Domonyi László, Kiskőrös polgármestere 2006 óta végzett városvezetői tevékenységét „Az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében” díjjal ismerte el a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. Több, mint harmincan vehetik majd át a megye legrangosabb elismeréseit, - köztük Domonyi László is - szeptember 4-én, Kiskőrösön, ünnepi közgyűlés keretében, a II. Szüreti Mulatság rendezvényhez csatlakozó megyei programon.

Hirdetés

Hirdetés

Domonyi László tősgyökeres kiskőrösi lakos, agrármérnök. A közéleti tevékenységekből már fiatalon kivette részét, mindig érdekelte szülővárosának fejlődése. 1994-től Kiskőrös Város Képviselő-testülete Gazdasági és Költségvetési Bizottsága külsős tagjaként aktívan közreműködött a fejlesztések tervezésében, megvalósításában.

1998-tól képviselői mandátumot szerzett és alpolgármester lett.

A 2006-os választáson polgármester jelöltként indult. Választási győzelme óta, immáron másfél évtizede irányítja lokálpatrióta gondolkodással a település életét. Jó kapcsolatot ápol a helyi civil szervezetek, egyházak, intézmények, a kiskőrösi nemzetiségi önkormányzatok vezetőségével, az alapítványok kuratóriumi tagságával, Kiskőrös testvérvárosainak képviseleteivel. A felmerülő gondokat igyekszik a lakossággal egyetértésben megoldani, ennek érdekében a képviselő-testület tagjaival választókerületi fórumokat szerveznek, közmeghallgatást tartanak és egy-egy nagyobb beruházás előtt, az érintett lakosok számára is egyeztető fórumot hív össze.

Legjobb igyekezettel szervezi munkatársaival együtt a város közösségi életét, nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a Kiskőrösön élők otthon érezzék magukat. A pályázati lehetőségeket kihasználva minden alkalmat megragad, hogy Kiskőrös élhető település legyen, ahol a vállalkozások is szívesen telepszenek meg, ezáltal munkát biztosítanak a kiskőrösieknek. Szívügyének tekinti, hogy minél több fiatal tervezze a jövőjét a városban, ezért valósult meg Kiskőrösön a „Fészekrakó program” amellyel a 35 év alatti fiatalok lakhatását segíti.

Az elmúlt 15 évben számos fejlesztés kapcsolódik a nevéhez. A teljesség igénye nélkül: megújult a főtér, felújították a város intézményeit, kerékpárutak épültek, átadás előtt áll az új, Kőrisfa utcai óvoda, megépült a záportározó, amely igazi ékköve lesz a városnak, megújult a belvíz-elvezető rendszer, megépült a Roma Alkotóház, a régi bölcsőde épülete a felújítás után helyet ad a nemzetiségeknek, és sok jó civil kezdeményezésnek, leaszfaltozták a Széles utat, az új Piaccsarnok kialakítása is folyamatban van. Állami támogatással pedig jelentős fejlesztés előtt áll a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő.

Domonyi László nagy hangsúlyt fektet a Petőfi-kultusz ápolására, valamint a városalapító szlovákság hagyományainak fenntartására. Kiskőrös legnagyobb büszkesége, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum jelentős felújítás után várja a nagy költő 200. születésnapjára meghirdetett „Petőfi Emlékév” kiskőrösi programjaira látogatókat.

A polgármester lendületes, modern gondolkodással viszi előre a várost, amely így napjainkra a megyeszékhely után a második legdinamikusabban fejlődő településsé vált Bács-Kiskun megyében.

Mint a Kiskőrösi járás legnagyobb, egyben székhely városának vezetője, nagy tapasztalattal erősíti az összefogást, az együttműködést a járás településvezetői között, így valósulhat meg a közfeladatok színvonalasabb ellátása.

Gratulálunk Domonyi Lászlónak „Az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díj” kitüntető címhez!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés