• Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Program 2021. december 8. 13:25

Hálát adtak a paprikatermésért

Hálát adtak a paprikatermésért
November 14-én, vasárnap a kalocsai Szent István király templomban a 7.30 órakor és a 17.00 órakor kezdődő szentmisék keretében tartották az idei évi paprikaszentelést, amelyen a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend több tagja is megjelent. Az oltár előtt tetszetősen elhelyezett paprikafüzéreket és paprikaőrleményeket dr. Mészáros István templomigazgató áldotta meg.

Hirdetés

Hirdetés

"Terményhálaadáson vagyunk. Talán mára csak a földművelő ember az egyedüli, aki igazán tudja, mennyire Isten segítségére szorult és szorul, és most velük együtt mi is hálát adunk az idei év minden terméséért, különösen is a paprikáért, a piros aranyért. Tették ezt eleink is, beszédes jelei ennek az imádságok nagyszüleink, dédszüleink féltve őrzött imakönyveiben, amelyekben isteni segítséget kérnek esőért, tiszta időért. Jó lenne az ő lelkületüket újra megtanulni. Miért?” – hangzott el a kérdéssel záruló szentbeszéd első részében, amelyre Dr. Mészáros István atya a választ maga adta meg.

„Mert nekünk már semmi sem jó. Ha túl sok eső esett, az a baj, ha kevés, akkor meg az. Hangosan bosszankodunk az autónkban, ha a főutat lezárja előttünk egy kombájn vagy traktor, pedig örülni kellene, még ha néhány percet késünk is valahonnan, mert van betakarítás, van az emberi munkának gyümölcse. Legyen meg bennünk a hálás lelkület és kérjük a Teremtő Istent, áldja meg kezünk munkáját, s amit elkezdtünk, azt az ő segítségével mindig be is fejezhessük." - hangzott el a paprikaőrlemények megáldása előtt a templomban.

A szentmisét követően Dr. Mészáros István atya a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend jelenlévő tagjait a Szent István király Lelkészségen vendégül látta. Zs.F.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés