• Április 28. vasárnap, Valéria
Program 2024. február 6. 12:42

VIII. Városi Disznótor Kiskőrösön

Képgaléria
VIII. Városi Disznótor Kiskőrösön
Idén is “Látványkonyhás” disznótorra várták az érdeklődőket Kiskőrösön a Pozsonyi utca elején a Pátria épülete mellett reggel 7 órától. Hagyományteremtő célzattal, 8. alkalommal rendezte meg közösen a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület, a Hazai Termék Kft. és Kiskőrös Város Önkormányzata ezt az eseményt, mely 18 órakor disznótoros vacsorával folytatódott a művelődési központ emeletén.

Hirdetés

Hirdetés

A délelőtti programokon, a megtisztításban és a húsfeldolgozásban, valamint az ételek elkészítésben mintegy 20 segítő vett részt.
A szervezők hagymás sült vér reggelivel készültek, továbbá a hús feldolgozása után a nap folyamán kóstolói támogatói jegy ellenében bárkinek lehetősége volt vásárolni: hurkát, kolbászt, sült húst és egyéb disznótoros finomságokat a helyszínen. A városi disznótorra látogatók bepillantást nyerhettek a hagyományos disznóvágás fázisaiba, valamint megvásárolhatták és megkóstolhatták a disznótoros ételeket is.
A disznótoros vacsora telt ház mellett került megrendezésre este 18 órai kezdettel a művelődési központban, melyre előzetesen kellett jegyet váltani. A disznótoros vacsora során olyan finomságok kerültek az asztalokra, mint leves, sült hús, kolbász, hurka, töltött káposzta és szilva lekváros, valamint diós hájas sütemény.

Az est során a jó hangulathoz a zenét a Szamba Zenekar szolgáltatta.
A rendezvény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés