• Április 26. péntek, Ervin
Közélet 2022. február 27. 00:00

Új viseleteket varratnak a kiskőrösi néptáncosok

     Új viseleteket varratnak a kiskőrösi néptáncosok
A 2021-ben arany minősítésben és A Magyarországi Szlovákságért-díjban részesített Szivárvány Szlovák Táncegyüttes az idei évben is aktív szerepet tölt be Kiskőrös kulturális életében.

Hirdetés

Hirdetés

     A III. Városi Disznótoron a csoport tagjai kiskőrösi viseletben szolgálták fel a hagyományos vacsorát, majd táncra is perdültek. A március 15-i forradalom megünneplésére szervezet két napos rendezvény kulturális műsorán is látható lesz az együttes, majd megkezdődik a felkészülés a Városalapítók Napja keretében megrendezésre kerülő nagyszabású szlovák lakodalmas rendezvényre, melynek főszereplői szintén a táncosok lesznek. A kiskőrösi és a környék településein lévő hagyományos rendezvényeken kívül augusztusban Csehországban vendégszerepel az együttes egy nemzetközi folklórfesztiválon.

     A Szivárvány Szlovák Táncegyüttes 2023-ban ünnepli alapításának 45. évfordulóját. Erre az alkalomra ismét nagyszabású jubileumi gálát terveznek, melyhez már most új táncokat tanulnak és új viseleteket varratnak. A Csoóri Sándor Programból (CSSP-NEPTANC-MO-2021-0298) készül például az együttes tagjainak számára egy-egy rend magyarbődi viselet.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés