• Október 18. péntek, Lukács
Közélet 2022. március 2. 00:00

Nagysikerű, teltházas koncert a kalocsai zárdatemplomban

Nagysikerű, teltházas koncert a kalocsai zárdatemplomban
A Kalocsa Kamarakórus és a Kalocsai Fúvószenekar január 29-én a Zárdatemplomban adott nagysikerű közös koncertet. A templomot zsúfolásig megtöltő közönség többször is vastapssal jutalmazta a produkciókat. Más darabok mellett Leonard Cohen legnépszerűbb dalát, a Halleluja címűt hallhatta a nagyérdemű. Betlenné Dajkó Ágnest, a Kalocsai Fúvószenekar karnagyát a nagysikerű komolyzenei koncert részleteiről kérdeztük.

Hirdetés

Több szempontból sem hagyományos koncert volt ez. Mivel a COVID járvány felborította az éves programunkat, erre a hangversenyre most került sor. Templomba illő repertoárral készültünk, ami különösen jól hangzott a szakrális környezetben, a helyszín már önmagában is egy emelkedett, bensőséges hangulatot teremtett”– mondta Betlenné Dajkó Ágnes.

A Kalocsai Fúvószenekar karnagya hozzátette:

A Kalocsa Kamarakórus már korábban is énekelt a fúvószenekar kíséretével, ennek köszönhetően tökéletes volt az összhang közöttük. A gyönyörű hangzású koncerten több komolyzenei mű is felcsendült. Talán sokak számára emlékezetes: pár évvel ezelőtt jött az az ötletünk, hogy a kamarakórussal együtt lépünk fel. A színházban volt egy tavaszi koncertünk, amelyre őket is meghívtuk. Ekkor jutott eszembe, hogy a templomban is rendezhetnénk egy közös hangversenyt. Két közös műsorszámunk van az Englerné Böttger Anna Boglárka vezényeltével megszólaló énekkarral, és van két külön blokk, amikor ők kíséret nélkül énekelnek, tehát mindkét együttes önállóan és együtt is kiteljesítheti, megcsillanthatja a kvalitásait.”

Betlenné Dajkó Ágnes a zenekar összetételére irányuló kérdésünkre elmondta:

Eltérő életkorú egyének ülnek a zenekarban, akikben egy biztosan közös, a zene, és a közös zenélés szeretete. Van, aki évtizedek óta fújja, és van, aki csak 1-2 éve ismerkedik azzal, hogyan kell egy ekkora csapatban muzsikálni.

Szerencsére van utánpótlás, ám mindig várunk zenészeket. Valamennyi fórumunkon szívesen látjuk azokat a tehetséges érdeklődőket, akik hangszeren tudnak játszani. Elsősorban rézfúvós hangszeren játszani tudó zenészeket keresünk. Emellett bárkit szívesen látunk, aki vállalni tudja, hogy rendszeres munkával, heti egyszeri próbával részt tud venni a kórusban vagy a zenekarban. Úgy gondolom, közöttünk egy olyan csapatban találja meg a helyét, ahol az együttmuzsikálás semmi máshoz nem hasonlítható öröme maximálisan kiteljesedik.” fotó: koronafm100.hu Zsiga F.

Kövessen minket a Facebookon is!


Hirdetés
Címkék: Kalocsa

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés