• Április 27. szombat, Zita
Közélet 2022. április 21. 09:00

Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön

Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
A kiskőrösiek legnagyobb ünnepe március 15. Ezért is ehhez a naphoz kötődően adja át Domonyi László polgármester a képviselő-testület által adományozott kitüntetéseket. A város első embere az ünnepélyes díjátadón megköszönte a díjazottak hosszú éveken át tartó, példamutató munkáját. Hangsúlyozta, hogy még sok-sok éven keresztül számít a város érdekében kifejtett tevékenységükre.

Hirdetés

Hirdetés

Kiskőrös Város Díszpolgára címet idén Boldoczki Sándor zenepedagógus kapta. (lásd szomszédos interjúnkat.)

„Kiskőrösért” emlékérmet Györk Ernőné Marosi Ildikó vehetett át, aki 25 évig volt a Szűcsi tagóvoda vezetője. A város közéleti tevékenységéből is kivette részét, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat tagja volt több cikluson keresztül, napjainkban a szervezet elnöke.

Különösen nagy hangsúlyt fektet a fiatal nemzedék szlovák programokba való bevonására. Kiemelkedően jó kapcsolatot tart fenn a magyarországi szlovák települések nemzetiségi önkormányzataival.

„Kiskőrös Város Kultúrájáért” elismerést Prepszent István régiségkereskedő, becsüs, numizmatikusnak adományozták. Odaadóan kutatja a Petőfi Sándorhoz kötődő relikviákat, több kiállítása volt már. A Petőfi múzeumnak több értékes tárgyat is ajándékozott.  Munkássága és gyűjteménye része a Kiskőrösi Települési Értéktárnak.

„Kiskőrös Város Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért” Urbánné Szabó Rózsa óvodapedagógus kapott kitüntetést. Rózsa 35 éven keresztül dolgozott a Mohácsi utcai óvodában, 2016-tól tagóvoda-vezető, majd 2018-tól intézményvezető helyettes volt, egészen az óvoda bezárásáig, majd az újonnan megnyílt Kőrisfa óvoda vezetője lett.

Nevéhez fűződik Kiskőrösön a „Tánc világnapja” rendezvény, melyet minden évben ő szervezett a város óvodáinak összefogásával.

„Kiskőrös Város Közéletéért” dr. Ba Mariann ügyvéd tevékenységét ismerték el.

Hosszú évek óta kuratóriumi tagja a Kiskőrös Városért Alapítványnak, 2019. decembere óta az elnöke. Fontosnak tartja, hogy minden olyan területet támogassanak, amely a város érdekeit szolgálja. Segítik a szociálisan rászorult diákokat, családokat. Az alapítvány ötfős kuratóriumában a jogi hátteret biztosítja az elnöki teendők mellett.

„Kiskőrös Város Sportjáért” Szekeres Péter Mihályt tüntették ki. 35 éve szolgálja a kiskőrösi sportéletet.  Testépítő klubot alapított, majd 1998-tól önerőből egy ökölvívó szakosztályt is működtetett. Sportmasszőrként ma is tevékenykedik a kiskőrösi labdarúgó és kézilabda szakosztályokban.

Kiskőrös színeiben a birkózó és a cselgáncs sportágban 10 évig versenyzett, utóbbiból edzői képesítést is szerzett.

Nem csak a sport, hanem a zene is nagy szerepet játszik életében, a Holiday Plus zenekar tagja, 2011-ben megalkotta az együtessel a Kiskőrösi Sport Indulót.

„Kiskőrös Város Egészségügyi és Szociális Ellátásáért”az Országos Mentőszolgálat kiskőrösi mentőállomásának dolgozói kaptak elismerést. Akik az elmúlt évtizedek alatt számos esetben bizonyították empátiájukat, önfeláldozásukat, szakmaszeretetüket. 

A pandémiás helyzetben is kitartottak és nem rendültek meg, pedig a mentőmunkán felül folyamatos plusz terhet és feladatokat kaptak.

Kivették részüket a határzár idején, a bejövő külföldiek egészségügyi vizsgálataiból, végezték a Bács-Kiskun megyei covidgyanús betegek mintavételezését, részt vettek a mentesítő zónák 24 órás szolgálatában, és több hónapon keresztül éjszakánként a budapesti covidos betegek szállítását is felvállalták. Ezen felül a járvány sújtotta mentőállomásokon a helyettesítésben is aktívan részt vettek.

(A csoportképen lévő mentősök: Rohoska István, Vikor Gábor, Farkas Tibor, Csigi Attila, Eszenyi Lajos, Nagy Sándor, Balogh Edit, Farkas Gyula)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés