• Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Közélet 2022. június 26. 10:00

Átadtak Kalocsa legújabb, legkorszerűbb játszóterét a Csajda-kertben

Átadtak Kalocsa legújabb, legkorszerűbb játszóterét a Csajda-kertben
Kalocsa egyik jellegzetessége, a Csajda-kerti őspark árnyat adó fái ölelésében, 50 millió forint kormányzati támogatásból épült meg a város és a kalocsai járás legnagyobb és legkorszerűbb új játszótere. Az új játszóteret a Vidats utcai Kiskalóz Kikötő után a játszótér-fejlesztési program második elemeként május 26-án, ünnepélyesen adták át az eseményre érkezett több száz gyermek örömére.

Hirdetés

Hirdetés

A Font Sándor országgyűlési képviselő részvételével megtartott ünnepséget a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) szervezte.

Mint emlékezetes, dr. Filvig Géza polgármester a Kalocsa Jövőjéért Egyesület 2021. évi gyermeknapi rendezvényén jelentette be azt a nagy ívű, a város több pontján megvalósuló játszótér-fejlesztési programot, amelynek az új játszótér a második eleme.

A bejelentés óta a program első lépéseként megvalósult a Vidats utcai ’Kiskalóz Kikötő’, amelyet tavaly nyár végén adtak át.

A résztvevőket a Zöldfa utcai tagóvoda Pillangó csoportja az Új játszótér című verssel köszöntötte, majd Papp Róbert és barátai az egész ünnepség alatt gyermekdalokat adtak elő, hangszeres kíséret mellett.

Dr. Filvig Géza polgármester beszédében megköszönte Font Sándor országgyűlési képviselő és Magyarország Kormánya támogatását a fejlesztéshez, és mint kiemelte:

a városban közel 1200 óvodás és alsó tagozatos gyerek nevelkedik, nekik jelent nagy örömöt, kikapcsolódási lehetőséget a városi uszoda közvetlen szomszédságában épült játszótér.

A városvezető a polgármesteri hivatal munkatársainak és a kivitelezőnek is köszönetet mondott, majd sok vidámságot, önfeledt szórakozást kívánt a gyerekeknek és családjuknak.

Mint megtudtuk, a kivitelezés során egyetlen fát sem kellett kivágni. Az új létesítmény a korcsoportok szerinti használatot is teszi lehetővé, azaz a kisebb és a nagyobb gyerekek a terület különböző részeit vehetik igénybe.

A Zöldfa utca felé kivezető sétány mentén meglévő néhány padon túl további padokat helyeztek ki a szülők számára.

2022. januárjában a játszótér kivitelezését az Ács és állványozó Kft. kezdte meg, és májusra a játszótér teljes egészében elkészült.

A támogatásból 11 db játszótéri elem, illetve kültéri bútorok, padok, hulladéktartályok kerültek elhelyezésre.

Font Sándor országgyűlési képviselő gratulált a megvalósításhoz, és mint emlékeztetett:

Kalocsa Város Önkormányzata 2021. augusztusában jelezte a Miniszterelnökség felé a projektötletét az ún. kisvárosi programcsomaghoz kapcsolódóan a Csajda-kerti játszótér, illetve a temetőben a ravatalozó kápolna fejlesztését illetően.

Erre a célra a város 250 millió Ft összegben vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Ebből 50 millió Ft összeg került felhasználásra a Csajda-kertben létesített játszótérre, illetve 200 millió Ft-ból kezdődött meg a kalocsai temetőben a ravatalozó kápolna és környezete megújítása, mely utóbbi várható ez év őszére készülhet el.

Az országgyűlési képviselő beszédének elhangzását követően az avatószalagot Font Sándor, Dr. Filvig Géza, Dr. Jéri Tamás, a játszótér kezelője, a Vagyonhasznosítsi Kft. ügyvezetője, és a kivitelező cég vezetője vágta át, majd a jelenlévő több száz gyermek örömkiáltások közepette vette birtokba Kalocsa város új, a kalocsai járás legnagyobb és legkorszerűbb játszóterét. Zsiga F.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kalocsa

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés