• Április 25. csütörtök, Márk
Közélet 2021. január 11. 13:38 | Szerző/forrás: Zs.F.

Termékeny évet zártak Homokmégyen

Termékeny évet zártak  Homokmégyen
Nem állt meg az élet, de az elmúlt évben a koronavírus-járvány Homokmégyen is rányomta a bélyegét az önkormányzati munkára és a település életére. Szerencsére a járvány miatt nem veszítettünk el senkit és több pályázatot sikeresen befejeztünk, valamint újakat készítettünk elő. Így elmondhatom, 2020-ban összességében termékeny évet zártunk - mondta Tapolcsányiné Varga Krisztina, Homokmégy község polgármestere, amikor az elmúlt év értékelésére kértük fel.

Hirdetés

Hirdetés

A településvezető kifejtette: „Befejeződött az egyedi szennyvízkezelő pályázat előkészítése, amire azért van szükség, mert a községhez tartozó szállásokon nincs zárt szennyvíz-csatorna rendszer. Így azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik ezt igényelték, pályázati forrásból egyedi szennyvíztárolót alakítanak ki a telkükön belül, várhatóan még az idei évben. Ezzel a megoldással ezen ingatlantulajdonosok esetében a környezetterhelési díj megfizetése is könnyebbséget jelent.
A megyei önkormányzatnál lévő TOP-os pályázatunk megvalósult. Ennek lényege, hogy az egyik megkerülő utunkat stabilizáltuk. Erre a műszaki megoldásra azért volt szükség, mert az a 2,5 hektáros ipari park, amelyhez a területet már korábban az önkormányzat vásárolta, ezen az úton lesz megközelíthető. Az ipari parkhoz biztosított telek és az út teremti meg a feltételét, hogy a gazdaságélénkítő program keretében megnyert pályázatunkat megvalósítsuk. A pályázati összegből egy asztalos üzemet építünk, még 2021-ben. Az üzemben a helyi és környékbeli embereknek kínálunk majd munkát, hogy ezzel is segítsük a helyben maradásukat, megélhetésüket. Egy másik pályázatnak köszönhetően, idén tavasszal, kültéri játszóeszközöket telepítünk az iskola udvarára.” – mondta a polgármester.
Hozzátette: A 2020. év végéhez közeledve még bizonytalan volt, hogy egyensúlyba kerül-e az önkormányzat költségvetése. A község büdzséjét erősen megterhelte, hogy a TOP-os pályázatunkhoz saját erőből 14 millió forint plusz forrást kellett biztosítanunk. Az igényelt összeg az év utolsó napjaiban megérkezett. Ezzel rendeződött az önkormányzat 2020. évi költségvetése, adósság nélkül kezdhetjük a 2021. évet – mondta Tapolcsányiné Varga Krisztina, Homokmégy község polgármestere, aki szerint összességében sikeres évet zártak az elmúlt esztendőben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Homokmégy Covid-járvány

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés