• Május 20. hétfő, Bernát, Felícia
Közélet 2022. december 13. 10:00

Traktorral érkezett a Mikulás Soltvadkertre

Traktorral érkezett a Mikulás Soltvadkertre
December 2-án Soltvadkerten három cégszomszéd – a Autó-Veinhardt Kft., a Szalai-Ker Kft., és a Kiskun-Agro Kft. – fogott össze, hogy elhozzák a Mikulást a gyerekeknek, és fényfüzérekkel díszített traktorokkal vonuljanak fel a település utcáin.

Hirdetés

Hirdetés

Ez az idei évi díszes felvonulás volt az első ilyen esemény a városban. A szervezők elmondták, hogy szeretnének hagyományt teremteni a fénytraktorok felvonulásából.

Különböző mezőgazdasági járművek, régi és új traktorok, valamint egyéb járművek indultak el pénteken este a piactérről és oda is érkeztek vissza. A járműveket ezt követően a helyszínen is megcsodálhatták az érdeklődők, de ezen kívül is minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságokat. A szervezők forralt borral, teával és zsíros kenyérrel kínálták az érkezőket.

„Láttam már ilyet, és az internet is segített benne, hogy elgondolkodjam egy ilyen jellegű esemény megszervezésében. Az ötlet már tavaly megszületett, de elkéstem vele. Idén nyáron megkérdeztem a szomszédokat, hogy lenne-e kedvük összefogni. A Szalai-Ker Kft., az Autó-Veinhardt Kft., és mi a Kiskun-Agro Kft. egy hónappal ezelőtt meghirdettük, és azután nagyon gyorsan világossá vált, hogy kicsi lesz a hely nálunk, ezért a polgármesteri hivatal felajánlását elfogadva a piactéren jöttünk össze.

Az egyik ötletet követte a másik és, hogy a gyerekeket is be tudjuk vonni, elhívtuk a Mikulást. Felkértük a gyerekeket, hogy traktoros rajzokat hozzanak neki, vagy traktorral kapcsolatos játékkal, akár kivilágított pedálos kis járművel érkezzenek. Cserébe ajándékot kaptak tőle.

A terveinket messze meghaladta a rendezvényen való részvétel mind a járművekkel, mind a kilátogatók megjelenését illetően. A traktorosok nagyon fegyelmezetten vezették végig a felvonulást, valamint a piactéri gyülekezést is.

A gyerekek arcán látni lehetett az örömöt, hogy találkozhattak a Mikulással. A rajzaik gyönyörűek lettek, almát ehettek, terepjáróba ülhettek, ami szintén ki volt világítva.

Nagyon szép kis traktorok is voltak, és ami legfontosabb, hogy azokra is felülhettek más gyerekek, nem csak a tulajdonosaik” – mesélte hírportálunknak Duchai Judit szervező.

A rendezvényen gazdára talált pár különdíj is.

A díjazottak: Ifj. Halasi Ferenc Szankról, aki a legnagyobb járművel érkezett. Zsikla Tamás Soltvadkertről a legötletesebb járműért, és Dörner Balázs Kistelekről, aki a legmesszebbről érkezett járművével.

vira.hu/Kovács Gyula

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Soltvadkert

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés