• Március 29. péntek, Auguszta
Program 2023. május 3. 13:09

Kiválasztották Kiskőrös Város Borait

Képgaléria
Kiválasztották Kiskőrös Város Borait
Kiskőrös Város Hegyközsége, a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend, valamint Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében idén 25. alkalommal tartották meg a Városi Borversenyre benevezett borok mustráját április 27-én, Kiskőrösön, a Vinum Hotel nagytermében.

Hirdetés

Hirdetés

A szakemberek három bizottságban, százpontos rendszerben bíráltak, a „csúcsbizottság” elé került legjobb borok közül pedig kiválasztották az ítészek, hogy mely borok fogják képviselni a várost ebben az esztendőben!

„Kiskőrös Város Borai” 2023-ban:

fehér bor kategóriában: a Vass-Bor Kft. 2022-es Generosa bora

rozé bor kategóriában: a Szentpéteri Borpince Kft. 2022-es Cabernero rose bora

vörösbor kategóriában: a Szentpéteri Borpince Kft. 2022-es Néró siller bora

A versenyre 86 bort neveztek a termelők és a borászatok, 46 fehér, 18 vörös, 4 siller és 21 rozé bort. 11 termelő, 11 vincellértanuló, 5 borászat és 1 szakiskola borait értékelték a bírák, 3 bizottságban és 1 csúcsbizottságban. 4 nagyarany, 35 arany, 38 ezüst és 10 bronzérmet ítélt oda a zsűri.

Domonyi László polgármester elismerően szólt a borverseny megnyitóján a kiskőrösi borokról és azok előállítóiról. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki a borverseny szervezésében és lebonyolításában közreműködött, külön megköszönte a bortermelőknek és a borászatoknak, hogy elküldték bormintáikat.

Béleczki Mihály, a borlovagrend nagymestere, Kelemen Pál, a hegyközség elnöke, Pszota István hegybíró, valamint Járvás Mónika, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa főtitkár-helyettese, a verseny fővédnöke, a csúcsbizottság elnöke is köszöntötte a megjelenteket és gratulált a borokhoz. A verseny háziasszonya Csengődi Éva volt.

Gratulálunk a szép eredményekhez, külön a két borászatnak, akiknek borai elnyerték a „Kiskőrös Város Bora” címet!

Ünnepélyes díjkiosztó és eredményhirdetés a Városalapítók napján, május 21-én vasárnap 15 óra 30 perckor lesz a főtéri nagyszínpadon.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés