• Április 29. hétfő, Péter
Közélet 2023. augusztus 23. 08:00

Megnyílt a La’ Róna Étterem Kiskőrösön

Megnyílt a La’ Róna Étterem Kiskőrösön
Rég pezsdült ekkorát a környék gasztronómiája Megnyitott Kiskőrösön a La’ Róna Étterem, mely kivételes egyedi hangulattal, gyönyörű kerthelyiséggel, varázslatosan megálmodott ételekkel, gazdag borválasztékkal várja a különleges falatokra éhes vendégeket. A nyitóeseményre szerkesztőségünk is meghívást kapott, így első kézből szereztünk tapasztalatot az igényes, de megfizethető árakkal működő étteremről.

Hirdetés

Hirdetés

Étterem választásnál elsődleges tényező a gasztronómiai élmény, de azért nem ez az egyetlen. Fontos az állandó jó minőség, a kiszolgálás színvonala, és nem utolsó sorban az étterem hangulata. Mindezek mellett már egy kisvárosban is domináns kérdés: hol parkolhatok? Minderről elmondhatjuk: a Kiskőrös, Petőfi Sándor u. 8. szám alatti La’ Róna osztályzata valamennyi felsorolt szempontot tekintve jeles.

Az étterem elődje március végén bezárt, így az új üzemeltetőnek négy hónap állt rendelkezésére, hogy a teret újra gondolja, és a legjobb minőségű, elsősorban helyi alapanyagokból készült ételekkel rukkoljon elő. Mégpedig olyanokkal, hogy az autentikus keleti, például indiai ízvilág kedvelői mellett az újragondolt magyaros, a klasszikus és a mediterrán konyha elkötelezettjei is megtalálják a kedvükre való étket.

A megnyitón elsőként Hajnal Szilvia tulajdonos köszöntötte a vendégeket, és mint mondta: „.. Akik ismertek, tudjátok, mindig megpróbálom a lehetetlent, most sem történt ez másként. Hónapokkal ezelőtt fellobbant bennünk a remény, hogy megvalósulhat régóta dédelgetett álmunk. Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy belevágunk! Éjt nappallá téve terveztünk, álmodoztunk, nagyon mozgalmas időszak van a hátunk mögött. Sok kihívással szembe kellett néznünk, de most eljött ai pillanat, és egy kicsit magunkat is ünnepelhetjük. Köszönöm elsősorban a családomnak, hogy mindig mellettem álltak, támogattak mindenben, és természetesen nem utolsó sorban a kreatív csapatnak, akikkel együtt dolgoztuk ki a La’ Róna minden porcikáját. Itt köszönöm meg Mucsi Zsuzsi munkáját, akinek nem lehetünk elég hálásak” – mondta Hajnal Szilvia, egy virágcsokrot átnyújtva Zsuzsinak, majd a beszédét azzal zárta: Fogadjátok szeretettel a La’ Rónát, találkozzunk itt minél gyakrabban, várlak titeket!”

A folytatásban Arató Lóránd evangélikus lelkész kért áldást az étteremre, a dolgozókra, az ide betérőkre és mindazokra, akik itt egy új úton indultak el.

A korábban megszólított, énektehetségéről is ismert Mucsi Zsuzsanna Petőfi Sándor 1843-ban írt, Távolból című verse megzenésített változatát, a Kis lak áll a nagy Duna mentében című dalt adta elő, zongorán kísért a később főszerephez is jutó Suba Marcell.

Petőfitől a továbbiakban sem szakadtunk el, Alföld című versét Hunyadi Edit adta elő, nagy átéléssel. Azonban a költő szülővárosában ezen a napon a feledhetetlen zenei élményt a kiskőrösi 16 éves Suba Marcell nyújtotta a közönségnek.

A fiatal tehetség Petőfi Apostol című versére írt egy darabot, Petőfi rapszódia címmel. Marcell a szöveg kivetítése mellett szólaltatta meg a saját maga által komponált művet. Talán mondani sem kell, óriási sikerrel.

Miután a közönség a Befordultam a konyhára című dalt énekelve átvonult az étterem - látványkonyha részébe, ott a szegedi, kreatív séf, Baris Tamás beszélt arról, hogy szinte látomásszerűen miként alkot meg egy ételt. Mint elhangzott, ennek során minden alapanyagot Kiskőrösön, lehetőség szerint csomagolástól mentesen szereznek be. Szó volt arról is, hogy a séf bizonyos ételeket alkotóelemeire szétszed, majd azokat újra rakja, így gyakorlatilag egy vadonatúj étel áll össze, de az étlapon a régi klasszikusok is szerepelnek. Gondolnak persze a vegetáriánusokra, a laktóz és glutén érzékenyekre, és a cukorbetegekre is. „Igyekszünk egészségesen és varázslatosan főzni”- zárta a bemutatkozást Baris Tamás.

Azt már a földszinti üvegpadló részen keresztül látható alagsori Borbárban Urbán Norbert üzletvezetőtől tudtuk meg: a finom ételek mellé, vagy önálló borozgatáshoz az étterem gazdag, mintegy 80 féle borkínálattal rendelkezik. Leginkább a környék borvidékeire fókuszálnak, de van például ausztrál bor is, és bárról lévén szó, minden minőségi ital megtalálható, ami az igényes és kulturált italfogyasztáshoz szükséges.

És ha már nyár van, a zárszó talán az lehet: a legjobb választás nyári estéken a La’ Róna romantikus, meghitt hangulatú, elegáns, vendéghívogató belső kertje. Legyen részük benne!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés