• Szeptember 8. vasárnap, Adrienn, Mária
Közélet 2024. június 29. 07:00

Lendületből indul a strandszezon a Vadkerti-tónál

Lendületből indul a strandszezon a Vadkerti-tónál
A szokatlanul meleg idő előre hozta a strandszezon kezdetét a Vadkerti-tónál, ahol a 2020-ban átadott korszakos jelentőségű, azóta kisebb lépésekben folytatott beruházások beértek. A fürdőhely példa értékű komplex, egységes arculatú fejlesztése eredményeként a látogatók száma az elmúlt években folyamatosan emelkedik, és amint azt Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, várakozásuk szerint ez a trend az idén is folytatódik. Már most sokan fürdenek a tóban, de az iskolai szünidő kezdetével a látogatók száma egykettőre fölpörög majd.

Hirdetés

– Sporthasonlattal élve lendületből indul az szezon, amit az is megalapoz, hogy a hatósági vízmintavételek szerint a víz minősítése megfelelő. Ezt az értékelést a jegypénztárnál kifüggesztett hatósági jegyzőkönyvekből bárki kiolvashatja – mondta a szakember, hozzátéve: tapasztalataik szerint Bács-Kiskun természetes tavai közül a Vadkerti-tó immár az idegenforgalmi látnivalókban, attrakciókban gazdag vármegye fontos vonzerejét képezi. Szerinte a turisztikai fejlesztések nagyobb részt beértek, ami abban is megmutatkozik, hogy például a Fekete Villa Panzió apartmanjai szeptemberig már hónapok óta előre foglaltak és a kerítésen kívüli szálláshelyek iránt is nő a kereslet.

  • Örömteli, hogy az idei szezonban rengeteg sportrendezvény lesz. Erre úgy is készültünk, hogy a legnagyobb befogadóképességű vizesblokkot felújítottuk, teljesen megújult a strandkézilabda pálya, ami június harmadik hétvégéjén az utánpótlás kézilabda kupának biztosít helyszínt. Ugyanitt kerül megrendezésre az Országos Strand Birkózó Bajnokság. A futóknak is kedvenc helyük a Vadkerti-tó, a Go Futóegyesület triatlon versenyét, majd augusztusban a 24 órás tó körüli futást is itt rendezik meg –hangsúlyozta az ügyvezető.

Schnürlein Andor a szezonra történő felkészülésről szólva kifejtette, hogy új napvitorlákat helyeztek ki és olyan új sétányrészleteket alakítottak ki, amelyek a meglévő épületeket és sétányokat kötik össze.

Mint elhangzott: új típusú, úgynevezett háromdimenziós kerítés is épült 125 méter hosszban. Az már közvetlenül a fürdőzőket szolgálja, hogy idén tavasszal felülfüvesítéssel megtörtént a vízpart rekonstrukciója, hogy minden adott legyen a gondtalan és kulturált kikapcsolódáshoz.

Az ügyvezető szerint az önkormányzat kiemelt szándéka, hogy a szezon végén elkezdődjön a strand kemping felőli részének a felújítása, beleértve az idén még jelenlegi formájában működő büfésort is.

Schnürlein Andor annak a véleményének adott hangot: a Vadkerti-tó fás, árnyékos ingyenes parkolói, az új vendégfogadó épület, a fedett öltözők, a hideg-meleg vizes mosdók és zuhanyozók, a családbarát szolgáltatások rendkívül jó ár-érték arányú belépődíjakkal párosulnak. A 4000 forintos családi jegy 2 felnőttnek és három gyermeknek teszi lehetővé a belépést. Idén is panoráma terasz, családi pavilon napágyakkal, homokos plázs, értékmegőrző és kerékpár-kölcsönzési lehetőség várja a látogatókat. Összességében a Vadkerti-tó tökéletes helyszín a családi kikapcsolódásra, ahol minden korosztály megtalálja a maga számára megfelelő időtöltést.

Zsiga F. fotó: Mátyus Lajos

Kövessen minket a Facebookon is!


Hirdetés
Címkék: Soltvadkert

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés