• Május 8. szerda, Mihály
Közélet 2021. november 3. 11:00

Felvonulással ünnepelték a szüretet

Felvonulással ünnepelték a szüretet
CSÁSZÁRTÖLTÉS - Szeptember 19-én rendezte meg Császártöltés Község Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat a hagyományos Szüreti felvonulást. A Pincelakat Hotel előtti téren, - a régi időkhöz hasonló módon, - sűrű dobpergés után a kisbíró felolvasta a híreket, majd a Pénzügyőrség Fúvószenekara adott térzenét.

Hirdetés

Hirdetés

A Kiskőrösi Szivárvány Néptáncegyüttes ekkorra már hamisítatlan szüreti hangulatot varázsolt a térre, miközben mustot is kóstolhattak az érdeklődők. Az előző években megszokott módon,  a falu főutcáján indult el a menet, feldíszített csettegőkkel, a kisbíróval és bírónéval. A felvonuláshoz a Pénzügyőrség Fúvószenekara diktálta a ritmust, a menetben néptáncosokkal, az óvodás és iskolás gyerekekkel, szüleikkel és ismerőseikkel. Régi hagyományt elevenítünk fel azzal, hogy nemcsak sváb viseletbe öltöznek ilyenkor a gyerekek, hanem gyönyörű magyaros ruhában is megcsodálhatjuk a nyolcadikos lányokat, a fiúk pedig kerékpárral vonulnak fel, ahogyan ezt a régi idők szüreti felvonulásain tették elődeink.

     A következő állomás a központi buszmegálló volt, ahol a műsor ismét fergeteges sikert aratott. Ezt követően a menet a Piactérhez vonult, ahol Takácsné Stalter Judit polgármester asszony köszöntötte a megjelenteket, majd Manhalterné Szeitz Orsolya, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke átadta a Nemzetiségünkért díjat Schindler Péternének, így köszönve meg a hosszú évek óta nyújtott önzetlen segítségét.

     A Piactéren újból hangszert ragadott a Pénzügyőrség Fúvószenekara, majd táncra perdült a Kiskőrösi Szivárvány Néptáncegyüttes és a Fuchs Kórus is dara fakadt. Műsorukat itt is nagy taps kísérte.

     A vacsorára felszolgált gulyásleves  és  a  kelt kalácsok osztatlan sikert arattak a vendégek körében. A jó hangulatról a Fuchs zenekar gondoskodott.

                                                                                                  Rácz Hajnalka Mária

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Császártöltés

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés