• Június 15. szombat, Jolán, Vid
Közélet 2022. február 28. 00:00

Elektromos autóval szállítják a bejáró diákokat Szakmárra

Elektromos autóval szállítják a bejáró diákokat Szakmárra
A környező településekről naponta többször, frissen beszerzett elektromos autóval szállítják a diákokat az egyházi fenntartású szakmári Szent Asztrik Katolikus Általános Iskolába. A hétszemélyes jármű árát a Magyar Falu Program pályázaton nyert 5 millió forintból, és szponzori támogatásokból teremtette elő az iskola alapítványa.

Hirdetés

Hirdetés

Kapitány Richárd, a szakmári Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola intézményvezetője a pályázatról szólva elmondta:

„A Magyar Falu Program falusi civil alapkeretén belül, a civil közösségek tevékenységének támogatására volt kiírva egy pályázat gépjárműbeszerzésre, hogy a hozzánk hasonló helyzetben lévő iskolák meg tudják oldani a szomszédos településekről bejáró diákok szállítását. A Szakmár és Környéke Gyermekeiért Alapítvány ezen a pályázaton indult, és ötmillió forintot nyert gépjárműbeszerzésre. Elsődleges célunk az volt, hogy egy legalább hétszemélyes, a költségek csökkentése miatt lehetőleg elektromos autót vásároljunk.” – tájékoztatott az intézményvezető.

Hozzátette:

„A pályázat mellett támogatókra is szükség volt, hogy előteremtsük az elektromos autó teljes vételárát, ugyanis az ötmilliós keretből új autót nem tudtunk vásárolni, mivel annak tizenkét millió forint körüli az ára. A járművet mindennap, több alkalommal használjuk, ezzel szállítjuk a homokmégyi gyerekeket Szakmárra, illetve onnan a lakóhelyükre. Ezenkívül napközben beszerzésre és ügyintézésre is igénybe vesszük az autót. Végül egy négyéves, 55 ezer kilométert futott járművet tudtunk beszerezni úgy, hogy a hiányzó összeget önzetlen szponzorok adták össze, akiknek ezúton is szeretném megköszönni a segítséget.”- nyilatkozta Kapitány Richárd.

Az intézményvezető szólt arról is:

„ Szakmár Község Önkormányzata felajánlotta, hogy napelemről tölthetjük az autót. Így az iskolánkon lévő napelemről töltjük fel a járművet, ami teljes egészében elég a gépkocsi egész napos használatához. Ez a „zöld” autó napi gyakorisággal Szakmár- Homokmégy –Kalocsa között, mint az elmondottakból kiderül, sok-sok kilométert megtéve, nagyon kis ráfordítással közlekedik, így ezt a pályázati megoldást csak ajánlani tudom valamennyi hasonló helyzetben lévő intézménynek.” ZS.F.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szakmár

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés