• Április 27. szombat, Zita
Közélet 2022. április 20. 00:00

Megújult az iskola Soltszentimrén

Megújult az iskola Soltszentimrén
Több mint 90 millió forintos beruházást adtak át Soltszentimrén március 18-án. Nagy István polgármestertől megtudtuk, hogy az önkormányzat még 2018-ban nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Soltszentimrei Általános Iskola komplex energetikai korszerűsítésének megvalósítására. A magas energiafogyasztású, elavult épület korszerűsítése tartalmazta a külső oldali hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszer korszerűsítését is beleértve egy 10 kwattos inverteres komplett napelemrendszer telepítését. Ezen felül az intézmény akadálymentesítése is megtörtént.

Hirdetés

Hirdetés

A TOP forrásból megvalósult fejlesztések  mellett a Magyar Falu Program támogatásával 11 millió forint értékben megtörtént a kisiskola nyílászáró cseréje, továbbá tankerületi segítséggel a kisiskola tetőcseréje is, mintegy 16 millió forintos beruházás keretében.

Az ünnepségen – ahol jelen volt Font Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Vágó Ferencné tankerületi elnök – Nagy István polgármester köszöntőjében kitért arra, hogy a beruházás üzenete a soltszentimrei embereknek, hogy jóllétük fontos a kormány és az önkormányzat számára. Hiszen az előbbi pályázatokkal, az utóbbi pedig önerővel járul hozzá a település szépítéséhez, fejlődéséhez.

- Köszönjük az intézményben dolgozók együttműködő támogatását, türelmét, amellyel segítették az önkormányzat jó szándékú igyekezetét és az önkormányzati dolgozók munkáját.

Reméljük, hogy a teljesen felújított intézményünk a település minden benne résztvevőjének, otthonos környezetet nyújt, mind oktatási, mind szabadidős tevékenységek alkalmával.  A most átadásra kerülő beruházások megkönnyítik és komfortosabbá teszik tanulóink, pedagógusaink mindennapjait, emelik és hozzájárulnak a vidék megtartó erejének növeléséhez. – zárta ünnepi beszédét Nagy István polgármester. T.T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Soltszentimre

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés