• Április 23. kedd, Béla
Közélet 2022. szeptember 28. 10:00

Böjte Csaba áldást kért a Petőfi Szülőházba betérőkre

Böjte Csaba áldást kért a Petőfi Szülőházba betérőkre
Petőfi Sándor szülőháza volt a kiindulópontja annak az 500 kilométeres távú "Egy vérből vagyunk" elnevezésű jótékonysági futásnak, melynek keretében Böjte Csaba ferences szerzetes, és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által pártfogolt gyermekeknek gyűjtenek adományokat. A jótékonysági futók a magyar-román határt elhagyva Böjte Csaba három gyermekotthonába is befutottak, a nagyszalontai, a nagyváradi és a székelyhídi otthonokat érintették. A nehéz sorsú gyermekek egy-egy új sportcipőt is kaptak, mert hisznek abban, hogy az edzőcipők a lelki megküzdés útját is tapossák.

Hirdetés

Hirdetés

Az ultrafutók startjára, szeptember 19-én Kiskőrösre látogatott a szerzetes, akit Domonyi László polgármester és Filus Erika a Petőfi Emlékmúzeum igazgatója fogadott.

Böjte Csaba megtekintette a Petőfi 200 emlékévre készülő új kiállítást és Krámer Iván magángyűjtő " Egy nő több mint csak asszony" című Szendrey Júliáról szóló időszaki tárlatát. Vendégkönyvi bejegyzésében Isten áldását kérte a szülőházra és mindenkire, akik szeretettel betérnek ide.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés