• Április 19. péntek, Emma
Közélet 2023. február 25. 08:00

A Szentháromság tér ügye

A Szentháromság tér ügye
Kérdésre válaszolva Font Sándor kifejtette a Szentháromság tér felújításával és az elkerülő út kialakításával kapcsolatos álláspontját:

Hirdetés

Hirdetés

- A helyzet tisztázódott: a Szentháromság tér felújítása kizárólag a Katolikus Egyház felelőssége és feladata lett, ebben 99 évig nincs befolyása és felelőssége a kalocsai önkormányzatnak. Változatlanul hiszek abban, hogy a Dunától keletre az egyetlen olyan barokk főtér lesz a kalocsai, amely helyreállításra kerül, és amely láthatóan megvalósul. Vallásturisztikai értelemben is egy hihetetlen érték lesz a városban, ha a rekonstrukció befejeződik.

Ami az elkerülő utat illeti, itt a részemről az a kérés fogalmazódott meg: a város készítesse el a terv-variációkat, merre menjen a kiváltó út. Ha már ilyen létezik, és ebben konszenzus van a testület tagjai, a szakhatóság és mindenféle más állami szerv között, akkor azt eljuttatom a kormányhoz. Ott megvizsgálják, hogy a tervhez milyen pénzügyi forrást tudnak biztosítani. Én ezt az utat vázoltam fel, bárki is kérdezett erről. Együtt érzek azokkal a városlakókkal, akiknek szűk utakon kell átjárni a város egyik részéből a másikba az eddig megszokott műút felszámolása miatt, – de nem tudok mit tenni, addig, amíg nem kapok olyan végleges, az önkormányzat által jóváhagyott tervet, amellyel a kormányhoz, a beruházási tárcához fordulhatok.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés