• Április 29. hétfő, Péter
Közélet 2023. június 30. 07:00

Kitüntetések, vidám hangulat a XIX. Vármegyei Polgárőr Napon

Kitüntetések, vidám hangulat a XIX. Vármegyei Polgárőr Napon
A Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség idén Dunapataj-Szeliden adott helyet a XIX. Vármegyei Polgárőr Napnak június 10-én. Az eseményen a vármegye 70 polgárőr egyesületének mintegy ezer tagja mellett a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság teljes vezetése, a járási rendőrkapitányok, a katasztrófavédelem irányítói is részt vettek. A családiasan jó hangulatú rendezvényen több tucat elismerést adtak át. A vendégek az új Bowling Centeren át jutottak az esemény helyszínére: a járás egyetlen fedett nézőtérrel is ellátott szabadtéri színpadához, az azt körül ölelő önkormányzati területen kulturáltan kialakított főzőhelyekhez, sátrakhoz, az ingyenes fürdési lehetőséget kínáló strandhoz.

Hirdetés

Hirdetés

Elsőként Dunapataj polgármestere, Dusnoki Csaba köszöntötte az esemény vendégeit. A településvezető beszédében rámutatott:

„A polgárőr nap a vármegyei polgárőrség sikereinek ünnepe. Alkalom, amikor a kiszámíthatatlan, migrációtól és háborútól sújtott világban megállhatnak a polgárőrök és értékelhetik eredményeiket, új célokat fogalmazhatnak meg.”

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője kihangsúlyozta: a polgárőrség a rendőrség stratégiai partnere, majd köszönetet mondott azért, hogy a polgárőrök azt áldozzák fel a közösség szolgálatára, ami a legdrágább: az idejüket. Mint fogalmazott, kinevezése után törekedett arra, hogy a rendőrség és a polgárőrség több közös szolgálatot szervezzen, ami sikeresen megvalósult.

Font Sándor országgyűlési képviselő rámutatott: a polgárőrök azok, akik az adott településen a legnagyobb személy- és helyismerettel rendelkeznek, ezért is pótolhatatlanok a közbiztonság fenntartásában, a bűnüldöző munka sikerében. Mint fogalmazott, rendkívül szerény körülményekből építkezett a polgárőrség a kezdetekben és lett azzá, ami ma: jól szervezett, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő és legpatinásabb szervezete.

A képviselő szólt arról is, hogy hamarosan rendkívül feszes, a háborús veszélyhelyzetre figyelemmel megalkotott jövő évi központi költségvetés tárgyalását kezdi meg az Országgyűlés. Ennek ellenére a polgárőrség mintegy 10 százalékos többlet támogatását javasolják, hiszen a forrásokat biztosítani szükséges a nemzet és a családok védelme érdekében. A költségvetés ezen fejezetét jó szívvel szavazza meg – ígérte a képviselő.

A beszédek elhangzását követően Fekecs Dénes a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke és Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok elismeréseket adott át.

Polgárőr Érdemkereszt arany fokozat

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki Szabadi Istvánnét, a Bátyai Polgárőrség elnökét és Fodor Mihályt, a Szabadszállási Polgárőr Egyesület elnökét.

Bóbis Attila rendőr alezredest, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetőjét a polgárőr mozgalom támogatása elismeréseként.

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozat

A polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával tüntették ki Majer Zoltánt, a Kisszállási Polgárőr Egyesület elnökhelyettesét.

Babák Péter rendőr alezredest, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ vezetőjét és Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagyot, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Osztály megbízott osztályvezetőjét.

Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozat

A polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatával tüntették ki Hirmann Józsefet, a Kunbaracsi Polgárőrség tagját. Farkas Attila rendőr főtörzszászlóst, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztály, balesethelyszínelő és balesetmegelőzési előadóját, és Nyul Krisztián rendőr főtörzszászlóst, a Kalocsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Dunapataji KMB csoport vezetőjét.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok kilenc olyan polgárőrt részesített elismerésben, akik a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködésben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Fekecs Dénes Kiváló Polgárőr jelvény elismerésben részesítette a kalocsai és a kiskőrösi járásból

Dostyicza Ferencet, a Hajósi Polgárőr Egyesület tagját, Ifj. Vörös Tibort, a Kalocsai Polgárőr Egyesület tagját,Csatai Róbertet,  Szauter Zoltánt, a Miskei Polgárőr Egyesület tagjait, Szakács Jánost, Szabó Tibort, a Páhi Önkéntes Polgárőr Egyesület tagjait, Romsics Vincét, a Polgárőr Egyesület Szakmár tagját, Végi Lajost, Molnár Józsefet, a Solti Polgárőr Egyesület tagjait, Takácsné Aranyi Ilonát, az Újteleki Polgárőr Egyesület tagját, Ulbert Pálnét és Kovács Árpádot, a Vagyon és Életvédelmi Polgárőr Egyesület Dunapataj tagjait.

Az ünnepélyes kitüntetés átadás az Újszelek Polgárőr Egyesület polgárőr igazolványainak ünnepélyes átadásával zárult, majd a nap hátralévő részében a szabadidős programoké volt a főszerep.

Zsiga F.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés