• Március 22. szerda, Beáta, Izolda
Közélet 2021. február 21. 12:14

1,5 millió illegális hulladéklerakó felszámolására Akasztón

Képgaléria
1,5 millió illegális  hulladéklerakó  felszámolására Akasztón
Akasztón az önkormányzat a saját munkaszervezetén kívül a lakosságra, a vállalkozásokra és a helyi civil szervezetekre is számít az illegális hulladék településen belüli és kívüli felszámolására irányuló munkában.

Hirdetés

Suhajda Antal polgármester nemrégiben arról tájékoztatott, hogy a település újabb nyertes pályázatról kapott értesítést: az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Tisztítsuk meg az országot” program kiírására benyújtott pályázatán közel másfél millió forintot nyertek. A vissza nem térítendő forrásból a község kül- és belterületén lerakott illegális hulladékot számolják fel. Ennek a feladatnak a végrehajtásához 4 darab, 32 köbméteres gyűjtőkonténert bérelnek, a hulladékot ezek segítségével szállítják a hulladéklerakóba. A támogatási összeg az hulladék ártalmatlanítási költségeit is magába foglalja. A településvezető közös munkára, összefogásra szólítja fel a lakosságot, a vállalkozásokat és a helyi civil szervezeteket.
Suhajda Antal emlékeztet: a projekt első ütemének végrehajtására a kormány 13 milliárd forintot biztosított. 2020 júliusában 12 helyszínen indult a kezdeményezés kísérleti szakasza. A tapasztalatok alapján az egész országban megkezdik a leginkább szennyezett területek megtisztítását, elsődlegesen a közutak, vasutak, erdők, turistaútvonalak, folyópartok, valamint önkormányzati közterületek környezetében. Az önkormányzatoknak a kezelhető mértékű illegális hulladék begyűjtésére azzal a feltétellel nyújtanak támogatást, hogy rendszeresen ellenőrizzék a már megtisztított területeket.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Akasztó